13 lei să-ţi plimbi câinele cu trenul

Credeaţi că numai oamenii pot călătorii cu trenul-! Nu e deloc aşa. În compartimente este suficient loc şi pentru animale de companie. 13,6 lei costă o călătorie cu trenul de la Târgu Jiu la Bucureşti pentru un câine. Animalul, trebuie să fie însă precum un bibelou, să nu latre şi să stea cuminte pe podea. În trenul accelerat 10833 care se îndrepta miercuri seara de la Bucureşti spre Cluj, într-un compartiment, le ţinea companie călătorilor un Ciobănesc Suedez.

Cei care nu au în grija cui să lase animalul de companie atunci când pleacă într-o călătorie cu trenul nu trebuie să-şi facă probleme. CFR călători permite accesul animalelor în tren. Animalul trebuie să aibă însă bilet de călătorie. „Este permis accesul câinilor în tren doar la clasa a II-a şi doar dacă au lesă şi botniţă“, a spus Daniel Brotea, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Gorj.

Bilet şi certificat medical

Căile Ferate Române nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care unul dintre călători este deranjat de prezenţa animalului în compartiment. Astfel, deşi a cumpărat bilet pentru animal, deţinătorul lui poate fi nevoit să parcurgă sute de kilometri în afara compartimentului însoţind animalul. „În caz de obiecţii ridicate de călători agentul operatorului de transport feroviar public de călători sau organul de control, în cazuri bine justificate, poate interzice călătoria cu aceste animale“ , a adăugat Daniel Brotea. În cazul în care animalul circulă fără bilet de călătorie şi certificat medical, proprietarul lui este sancţionat, plăteşte contravaloarea unui bilet majorat cu 30%.

Mulţi târgujieni spun că habar n-aveau că pot pleca la drum cu animalul după ei însă recunosc că nici nu s-au gândit la acest lucru. „Eu îmi las căţelul cu vecina cum să-l iau pe tren să mai plătesc şi amendă şi să mai chinui şi animalul”, a spus Mirela Pienoiu din Târgu Jiu.

Vizualizări: 558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: