O familie din Crasna strigă Ajutor

Mama bolnavă la pat, tatăl fără loc de muncă şi doi copii, unul cu probleme de sănătate, iar altul student eminent. Aceasta este povestea pe scurt a familiei Chiriţoiu.

Retragerea sumei de şapte miliarde de la bugetul comunei Crasna, de către Consiliul Judeţean, a avut primele repercusiuni. Un bărbat din satul Dragoeşti din Crasna nu mai primeşte ajutorul de asistent personal, chiar dacă întreaga familie a ajuns în pragul disperării din cauza problemelor financiare. Familia Chiriţoiu trăieşte de pe azi pe mâine, iar Anghelina Chiriţoiu este bolnavă la pat având nevoie de medicamente scumpe. Toată nefericirea familiei se amplifică o dată cu începerea anului universitare, când Marius, fiul Anghelinei şi a lui Ion Chiriţoiu, trebuie să meargă la şcoală la Craiova.

Nici un venit, cheltuieli de milioane

De mai bine de 11 ani, Ion Chiriţoiu a renunţat la serviciu pentru a sta acasă cu soţia sa, Anghelina Chiriţoiu, imobilizată la pat. Femeia a fost externată acum 2 zile după două săptămâni petrecute la spitale din Craiova şi Târgu Jiu. Anghelina nu se poate deplasa, astfel că tot timpul cineva trebuie să fie pe lângă ea. „Acum a venit din spital. Trebuie să stau lângă ea să-i fac frecţie că o dor toate. Picioarele, mâinile şi spatele din cauză că stă toată ziua pe spate. Ce să fac- Trebuie să fiu lângă ea săraca. E tânără şi tot bolnavă”, susţine mama Anghelinei Chiriţoiu.

Singurul venit al familiei era ajutorul de asistent personal primit de la primăria Crasna, care de aproape 3 luni nu a mai venit.

Fără niciun venit de câteva luni, aceştia trebuie să asigure lunar medicamente in valoare de 4 milioane, să ţină fata la liceu în Târgu Jiu şi să-l ajute şi pe băiat să-şi termine facultatea. Şi pentru că nu era destul, şi fiica familiei Chiriţoiu are grave probleme la ochi. “Nu ştiu ce să mai fac. Cu lacrimi în ochi am reuşit să primesc ajutor pentru fata mea să nu plătească internatul. De unde să dau acum banii pentru medicamentele soţiei mele, de unde să-i dau copilului bani să înceapă anul la facultate. Soţia mea are un regim alimentar sever şi costă. Am făcut datorii de peste 20 de milioane de lei şi acum trebuie să-i dau înapoi. Am fost la primărie, dar spun că nu au cum să mă ajute că nu au bani”, susţine Ion Chiriţoiu.

Student eminent la o facultate din Craiova, Marius Chiriţoiu, se vede nevoit să renunţe la studii pentru că nu mai are bani. Bursa de merit pe care o primeşte nu-i mai ajunge să se întreţină la facultate. “Eu nu vreau să renunţ la facultate. Sunt la automatică şi calculatoare la Craiova. Am o bursă de două milioane, dar nu-mi ajunge. Sper să facem ceva să pot merge în continuare la facultate”, mărturiseşte Marius Chiriţoiu.

Cunoaştem situaţia familiei. Au venit de mai multe ori la noi, dar le-am zis. Nu doar ei sunt în situaţia aceasta. Şi alţi 30 de oameni sunt la fel. Nu avem bani să dăm asistenţilor personali. Acum Consiliul Judeţean ne-a mai luat peste 7 miliarde de lei vechi de la buget şi chiar nu mai avem un leu”, Dumitru Blându, viceprimarul din Crasna

Ajutor de la poştaş

Pentru a le da o mână de ajutor, factorul poştal din localitate este singurul care vrea să se implice în strângerea de fonduri pentru această familie. Ion Ciortea vrea să bată din poartă în poartă, la fiecare consătean de-al său şi să ceară ajutorul, în speranţa că se va aduna o sumă de bani. “Am mai făcut asta pentru o persoană din Crasna. O să intru la fiecare om din cele trei sate unde eu împart corespondenţa. Fiecare dă cât îl lasă inima. Trebuie să facem ceva pentru ei”, susţine Ion Ciortea, factorul poştal din Crasna.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: