Izolaţi la marginea Târgu-Jiului

La sătenii din Voiteştii din Deal, comuna Bălăneşti, nici salvarea, nici pompierii nu pot ajunge din cauza drumului, deşi sunt la o aruncătură de băţ de municipiul reşedinţă de judeţ. Oamenii se roagă să nu le dea vreo nenorocire şi să fie nevoiţi să ceară ajutorul serviciilor de urgenţă.

Drumul care leagă celelalte localităţi din comuna Bălăneşti de satul Voiteştii din Deal este impracticabil în sezonul ploios şi iarna. Şoferii salvărilor care trebuie să ajungă la bolnavii din acest sat susţin că nu puţine sunt cazurile când nu pot ajunge la pacienţi, fiind nevoiţi să se întoarcă din drum. Cel mai greu este pentru bolnavii care au nevoie de dializă de trei ori pe săptămână. “Pur şi simplu nu avem cum să ajungem la bolnavii de dializă. Este groaznic drumul. Oamenii nu au decât să coboare bolnavii cu maşina lor şi să-i aducă până unde putem noi intra”, susţine Romeo Popescu, şofer pe salvare.

Oamenii de aici trebuie să se descurce cum pot. Aceştia îşi duc singuri rudele bolnave cu maşina, într-un sat apropiat unde poate ajunge salvarea. Acest lucru se întâmplă de câteva ori pe săptămână. “Soţul meu este foarte bolnav. Face dializă de trei ori pe săptămână şi nu are cu ce ajunge la salvare. Vine copilul de la Târgu Jiu, unde lucrează, şi-l duce la salvare. S-a şi certat cu şoferul de pe salvare că nu vine până la noi în sat să-l ia”, susţine Maria Tănăsescu, o localnică din satul Voiteştii din Deal.

Oamenii spun că de câte ori vorbesc cu aleşii lor din Bălăneşti, primesc un răspuns cât se poate de simplu: „O să facem drumul când ne-or pica bani din cer“

“Nu ajunge nimic aici. Nici salvare, nici pompieri. O să ardem ca şobolanii dacă ia foc ceva, că nicidecum o autospecială de pompieri nu ar ajunge la timp. Asta pe lângă faptul că ne distrugem maşinile pe aici. Numai maşinile 4x4 pot urca pe aici iarna şi atunci doar dacă are un şofer bun”

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: