Cabinetul Dragnea

Liviu Dragnea încearcă să devină indirect şeful executivului, după ce a pus mâna pe şefia PSD. Dragnea l-a chemat ieri la sediul PSD pe ministrul de Finanţe, căruia i-a spus cum să rectifice bugetul, cine trebuie să câştige şi cine nu trebuie să piardă. Cel care se conturează deja ca un continuator al lui Iliescu şi Năstase nu se fereşte în a afirma public că guvernul trebuie să dea socoteală partidului de guvernământ în toate acţiunile pe care le întreprinde.

Dragnea este atât de pro-baroni, încât în scurt timp Ponta ar putea să pară un biet reformator dat la o partea de structurile rigide ale PSD. Pentru că Dragnea este cu baronii vechi, nu cu şacalii tineri de tipul Ghiţă-Şova promovaţi de Ponta. Mai mult, Dragnea îi repune în drepturi pe lideri din anturajul foştilor preşedinţi Iliescu şi Năstase, daţi la o parte de Ponta pentru a-şi instala propria gaşcă. Baronii vechi s-au săturat de DNA, de dosare, s-au săturat să simuleze că susţin justiţia, aşa că şi-au luat partidul înapoi. Şacalul Ponta a fost chiar interesat o vreme să sacrifice baronii partidului pe altarul DNA, pentru a se da drept un politician reformator în ochii electoratului şi al occidentului. Doar că atunci când DNA a ajuns la Ghiţă şi la Şova, deodată justiţia nu a mai fost independentă, ba chiar a fost acuzată că face jocuri politice pentru schimbarea guvernului.

Ce-i drept, PNL nu a reuşit să dea cu Ponta de pământ nici după ce acesta a pierdut nesperat alegerile prezidenţiale, nici după ce a fost pus sub urmărire penală de DNA, nici după ce a fugit în Turcia. Motivele sunt clare, parlamentul este format în proporţie covârşitoare din oameni cu probleme penale şi din politruci, care rezistă în piaţă doar agăţaţi de liderii de la putere. Ce nu a reuşit nici PNL, nici DNA, s-ar putea să reuşească Dragnea. Acesta afişează o camaraderie cu premierul, dar îl creionează încet-încet drept o marionetă a partidului. Ponta, după ce a făcut atâţia ani ce a vrut el şi la partid, şi la guvern, va accepta cu greu ordinele primite la televizor de la şeful său Dragnea. Ponta va mai lua un concediu, va mai da o tură prin Turcia, dar până la urmă Dragnea va avea grijă ca toată lumea să înţeleagă că el e şeful.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: