Cabinetul stomatologic pentru pensionari s-a deschis

Cabinetul stomatologic mult aşteptat de pensionarii gorjeni se va deschide începând de astăzi. Membrii Casei de Ajutor Reciproc vor putea beneficia, gratuit, de extracţii şi plombe şi de reduceri la lucrările dentare mai complicate. Consultaţiile vor fi făcute în baza unor programări.

Pensionarii gorjeni vor putea beneficia de consultaţii stomatologice gratuite începând de astăzi. Timp de aproape patru luni cabinetul, înfiinţat de Casa de Ajutor Reciproc, a fost închis din cauza lipsei personalului medical. De curând, reprezentanţii CARP Târgu Jiu au semnat un contract cu un medic stomatolog. Este vorba despre doctorul Alin Dragoş Ciulpan care va lucra atât pentru pensionari cât şi pentru celelalte categorii de persoane. Acesta va lucra gratuit pentru pensionari între orele 8-10.30. “Pentru că i-am pus la dispoziţie spaţiul şi aparatura necesară medicul stomatolog va lucra gratuit, câteva ore, pentru membrii CARP, având posibilitatea ca apoi să efectueze consultaţii contra cost pentru alţi pacienţi. Pensionarii vor beneficia gratuit de extracţii, carii şi alte lucrări dentare simple, în baza unei programări, cel puţin odată pe lună. Excepţie vor face cazurile urgente. Pentru lucrările dentare complicate, pensionarii vor beneficia de reduceri”, a declarat Iulia Cioplea, contabil şef CARP Târgu Jiu. 

Rău-platnicii nu beneficiază

Restanţierii la plata creditelor nu vor putea apela la serviciile cabinetului stomatologic. Înainte de consultaţie, pensionarii vor trebui să aducă dovada de la contabilitate cum că au achitată cotizaţia la zi şi nu sunt rău platnici. “Pentru a beneficia de servicii stomatologice gratuite restanţierii trebuie să-şi achite mai întâi datoriile şi să facă dovada achitării cotizaţiei la zi. Cotizaţia este de 1% din pensie la care se adaugă contribuţia lunară de 1,4 lei”, a mai precizat Iulia Cioplea.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: