Cabinetul TBC Târgu-Jiu nu a mai fost renovat de zeci de ani

Cadrele medicale de la Cabinetul TBC se plâng că îşi consultă bolnavii în condiţii insalubre. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a promis încă de acum 3 ani că va aloca fonduri pentru renovarea cabinetului. Acum, o simplă întrebare pe această temă l-a înfuriat peste măsură.

Cabinetul TBC din Municipiul Târgu Jiu face parte din patrimoniul Consiliului Judeţean însă a fost dat în folosinţa Spitalului Judeţean de Urgenţă. În urmă cu trei ani, Ion Călinoiu a promis cadrelor medicale de aici că locaţia va fi renovată şi reabilitată. Ce-i drept, atunci a venit o echipă care a văzut care este situaţia dar nimeni nu a mai mişcat un pai. Maria Popescu, şefa cabinetului a făcut nenumărate sesizări la Consiliul Judeţean însă nu a primit niciun răspuns din partea autorităţilor. „Am făcut sesizări la Consiliul Local şi la Consiliul Judeţean. Cei de la Primărie ne-au trimis adresă înapoi că nu ţine de ei ci de Consiliul Judeţean de la care nu am primit absolut nimic. În urmă cu trei ani, înainte sau în timpul campaniei electorale ne-au promis că ne vor da bani pentru reabilitarea şi renovarea acestei locaţii. A venit o echipă pe aici, s-au uitat, au luat măsuri dar nu ştiu de ce pentru că din ziua aceea nu a mai trecut şi nu a mai spus nimic”, a precizat Maria Popescu, medicul şef al cabinetului TBC.

Pereţi jupuiţi, aparatură de ultimă generaţie

Pe lângă aspectul exterior al clădirii, care lasă de dorit, nici interiorul nu arată mai bine. Pereţi jupuiţi şi crăpaţi, podele de lemn deteriorate din cauza treceri anilor, geamuri şi uşi care nu se închid. Cam aşa arată locaţia cabinetului TBC care adăposteşte aparatură medicală de ultimă generaţie. „Arată aşa cum vedeţi şi dumneavoastră. Mă afectează foarte tare această situaţie pentru că noi aici avem aparatură medicală de ultimă generaţie care a costat foarte mulţi bani şi o ţinem în aceste condiţii. Pereţii sunt cum sunt, crăpaţi şi negrii de vreme, igrasie, vopseaua a crăpat şi cade de pe ziduri, podeaua este din lemn şi a început să se rupă pentru că este putredă, geamurile nu se închid ca şi uşile de altfel. Cei mai rău este că nici măcar dezinfecţie şi dezinsecţie nu s-a mai făcut de ani buni. Asta este situaţia şi condiţiile insalubre şi improprii în care lucrăm şi în care ne tratăm pacienţii”, a declarat Maria Popescu.

Contactat telefonic, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, s-a supărat foarte tare luându-i la rost pe ziarişti, cel mai probabil pentru că nu avea un răspuns plauzibil.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: