Hoaţele cu fuste lungi, alungate cu parul de o bătrână din Câlnic

Trei femei de etnie romă au mers luni după-amiază în curtea Olimpiei Vâgă, din satul Pieptani, şi, sub pretextul că vând lighene de inox şi doresc să cumpere nuci şi alte produse alimentare, inclusiv ţuică, au intrat în vorbă cu bătrâna. Pensionara a fost ţinută de vorbă de două dintre vizitatoarele sale, în timp ce o a treia a intrat în casă şi i-a luat dintr-un dulap suma de 1500 de lei. Oamenii legii încearcă să dea acum de ţigăncile hoaţe.

Bătrâna a încercat să le scoată din curte pe musafirele nepoftite, având "succes" doar după ce a pus mâna pe un par şi a început să ţipe că i-au intrat hoţii în bătătură. "Ele au venit aici şi au intrat peste mine, spunându-mi că le-a trimis vecinul meu că aş avea eu ţuică de vânzare. M-au întrebat că dacă vreau să cumpăr ba aia, ba ailaltă, că dacă le vând untură, orice, numai să stea de vorbă cu mine în curte. Eu m-am speriat când le-am văzut pe toate trei, iar când au început să îşi ridice fustele în cap şi să mă întrebe dacă vreau să cumpăr şi din alea am crezut că vor să mă omoare şi atunci m-am speriat rău de tot. Am pus mâna pe un par şi am început să strig că au venit hoţii. De abia atunci au plecat ele. Le-a luat o maşină de la poartă şi eu am apucat să dau cu parul, dar nu am mai ajuns la maşină, am dat în pământ, că mi s-a şi rupt, că nu era prea gros", spune bătrâna.

„Parcă trecuse furtuna pe acolo şi nu-mi venea să cred“

Un vecin de-al acesteia, om în vârstă şi el, a auzit-o strigând "hoţii! Hoţii" şi de abia atunci a sărit în ajutorul ei, dar hoaţele plecaseră deja. Olimpia Vâgă a crezut că a scăpat basma curată, mai ales că nu vânduse sau cumpărase ceva. Bătrâna nu a ştiut că a fost furată până noaptea târziu, când fiul său, întors de la muncă, a observat că lucrurile în dulap erau răvăşite. Bărbatul a văzut şi că din dulap lipsesc banii, el fiind cel care a anunţat politia despre dispariţia banilor. "M-am dus în casă şi am văzut totul răvăşit. Parcă trecuse furtuna pe acolo şi nu-mi venea să cred. Mi-a venit să plâng, după aia am încercat să aflu şi mi-a povestit mama că au venit trei ţigănci peste ea în curte şi, probabil, alta a intrat în casă cât au ţinut-o pe ea de vorbă. Mi-au luat 1500 de lei, bani pentru care numai eu ştiu cât am muncit pe aici cu vitele pe câmp. Sunt şi eu bolnav, ea e bătrână, vai de capul nostru, au venit nenorocitele astea şi ne-au luat tot ce aveam", spune Adrian Vâgă.

Oamenii legii încearcă să dea de urma hoaţelor, deşi astfel de situaţii au mai fost înregistrate în judeţ, cazurile fiind semnalate poliţiştilor destul de târziu de la producerea lor. Gruparea hoaţelor cu fuste lungi a acţionat până acum în mai multe localităţi din judeţ, victimele fiind doar bătrâni cărora, pe fondul neatenţiei, le-au dispărut economiile de-o viaţă sau, în cazul unui pensionar de la Turceni, peste un kilogram de aur, despre care, evident, nimeni nu mai ştie nimic.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: