Cad “capete” în PMP după rezultatele de la alegeri? Rușeț: Facem o evaluare!

Se fac evaluări după rezultatele rușinoase obținute la alegerile locale de duminică. În rândurile PMP, spiritele sunt încinse mai ales după ce candidatul susținut de partid a strâns puțin peste o mie de voturi. Marian Rotaru s-a clasat abia pe locul cinci în preferințele târgujienilor care au ieșit la vot, asta deși în urmă cu patru ani a furnizat cea mai importantă surpriză și a fost pe locul secund.

Liderii PMP Gorj susțin că se așteptau la rezultate mult mai bune. Acum partidul nu a reușit nici măcar să intre în Consiliul Local. Ion Rușeț, consilier județean ales pe lista PMP, a declarat că scorul obținut după numărarea voturilor nu era așteptat nici în cel mai sumbru scenariu înainte de alegeri. “Se putea și mai bine. Nemulțumirea noastră este scorul de la Târgu Jiu. noi am făcut o evaluare acum câteva luni și spuneam că e imposibil să fim sub doi consilieri, imposibil să scădem sub 6 procente. 20 de voturi ne despart, nu știm cifrele oficiale încă. Nu am făcut contestație pentru renumărarea voturilor”, a spus Rușeț, la Impact TV.

Cea mai dramatică pierdere a fost la Târgu Jiu, unde Marian Rotaru a obținut doar 4% din voturi. Partidul anunță acum că va face o evaluare ca să afle unde s-a greșit. „Ne doare că la Târgu Jiu nu avem niciun reprezentant la municipiu. Suntem al treilea partid în acest județ. Obiectivul nostru era să fim pe podium. Vom analiza ce s-a întâmplat la Târgu Jiu. Am fost unul dintre liderii județeni care am avut foarte multe reproșuri la adresa PMP Târgu Jiu. La Târgu Jiu, am avut o situație în care organizația a fost cu oameni mai vechi care nu s-au regăsit în echipă, au fost chestiuni legate de strângerea echipei și organizația a avut libertate deplină. A făcut lista de consilieri. Până la numărul șapte, nu a intervenit deloc județul. Cred că aici cu toții am greșit. Organizația de la Târgu Jiu are potențial. Facem o primă evaluare ca să discutăm cu cărțile pe masă”, a mai declarat Ion Rușeț.

Marian Rotaru, candidatul la primărie care și-a dezamăgit partidul, pare dispus să se retragă. "Eu atât am putut să fac, am făcut tot ce a depins de mine și de colegii mei", a spus Rotaru. "Aștept să văd ce decizie voi lua, nu vreau să îi încurc", a spus Rotaru la Radio Infinit.

Vizualizări: 7,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: