Partidul Mișcarea Populară, rămas pe dinafară

Deși cu rezultate bune la nivel național, Partidul Mișcarea Populară nu a făcut o mișcare frumoasă la alegerile locale din județul Gorj. În multe consilii locale, candidații nici măcar nu au reușit să intre. Este exemplul cel mai elocvent de la Târgu Jiu, unde PMP nu va avea nici măcar un reprezentant în Consiliul Local al municipiului, lipsindu-i circa 20 de voturi. În altele, cei de la PMP au intrat la „mustață”.

Doar în Consiliul Județean Gorj, PMP se poate lăuda că a prins trei mandate. Frații Nicolae și Gheorghe Davițoiu, urmați de Ion Rușeț, au obținut câte un mandat de consilier județean. La primării, rezultatele au fost dezastruoase.

Nici măcar în Consiliul Local Târgu Jiu, cei de la PMP nu au prins un loc. La fel și în alte localități din Gorj, unde partidul dădea asigurări că nu ar avea cum să piardă alegerile darămite să nu intre în Consiliul Local.

Ion Rușeț, reprezentant al PMP, a declarat că multe mandate au fost ratate la diferență de câteva voturi. “Am avut la Turcinești următoarea situație: au fost două voturi între a fi reprezentat în Consiliul Local și a nu fi. La Dragotești, comuna unde m-am născut eu, un vot a lipsit ca să avem cel de-al doilea mandat. La Slivilești, 6 voturi au lipsit pentru cel de-al treilea mandat de consilier local. La Prigoria, au lipsit 3 voturi ca să avem reprezentanți în Consiliul Local. Am pierdut la Țânțăreni unde nu credeam că vom pierde”, a explicat Rușeț.

Cei care au avut rezultate rușinoase sunt așteptați să se retragă înainte să fie trași de partid pe linia moartă. „Nu discutăm despre decapitări. Sunt colegi care se retrag în situații ca acestea. E o perioadă de dezamăgire și trebuie să discutăm cu fiecare coleg în parte. De la organizația de la Cărbunești am avut mari așteptări. Au luat doar două mandate”, a mai spus Rușeț, la Impact TV.

Vizualizări: 3,671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: