Schimb de replici între Iulian Popescu și Marcel Romanescu

Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Gorj, Iulian Popescu, s-a declarat nemulțumit de rezultatul obținut în Târgu Jiu, chiar dacă aici a avut câteva sute de voturi în plus față de Cosmin Popescu de la PSD. Liberalul spune că se aștepta să aibă în Târgu Jiu mult mai multe voturi, care să compenseze avantajul pe care PSD îl avea în mediul rural. Per total, Cosmin Popescu a avut la alegerile de duminică cu 19 mii de voturi mai mult decât Iulian Popescu.

“De ce să fiu mulțumit? A fost sub așteptări, pentru că profilul alegătorului pe mediul urban era cel pe care îl ținteam eu. Obiectivul era ca diferența scoasă la Târgu Jiu să acopere diferența din 10-20 de comune”, a spus Iulian Popescu la Radio Infinit.

Prezența la vot a fost scăzută în Târgu Jiu. “Dacă am câștigat cu 500 sau 700 de voturi, este ca și cum aș fi pierdut”, a mai spus Iulian Popescu.

Primarul ales din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a părut deranjat de cele spuse de colegul său de partid, deși acesta nu l-a acuzat de nimic. Romanescu a ținut să spună că el muncește de 20 de ani pentru rezultatul obținut, nu a venit de trei luni în politică. “Domnul Iulian Popescu nu poate fi nemulțumit de ceea ce s-a întâmplat în Târgu Jiu, pentru că a câștigat alegerile din Târgu Jiu. Pe de altă parte, fără să intru în vreo dispută cu candidatul de la Consiliul Județean, îi aduc aminte că la Târgu Jiu a câștigat Marcel Romanescu, care se impune ca lider de 20 de ani. Eu nu am intrat în această competiție cu trei luni înainte. I-am spus la prima discuție că va fi foarte greu să obțină un rezultat excepțional în trei luni. Eu pentru acest rezultat muncesc de 20 de ani”, i-a transmis Marcel Romanescu la același post de radio.

Cert este că Iulian Popescu nu este lămurit cum de rezultatul PNL a fost atât de slab, încât PSD a făcut singur majoritatea în CJ Gorj. La asta a contribuit însă și rezultatul slab al altor partide, în mod special al Alianței USR PLUS, care a fost în Gorj sub pragul electoral. (A.A.)

Vizualizări: 2,612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: