Gorj: Falsuri grosolane în procesele verbale de la alegeri - document

Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională Gorj a contestat rezultatul alegerilor și a cerut renumărarea voturilor, cerere care a fost respinsă.

Nicolae Ivăniși, coordonatorul politic al ADN Gorj, a publicat pe pagina de socializare și exemple de fraude. La secția 312 Telești, procesul verbal încărcat pe site-ul Biroului Electoral Central referitor la voturile pentru Consiliul Județean nu seamănă deloc, dar deloc, cu cel primit de reprezentantul ADN în secția de votare.

Pe procesul verbal de la BEC, cel înregistrat în rezultatul oficial, ADN apare cu două voturi, deși pe cel primit de reprezentantul partidului erau trecute 45 de voturi. De altfel, și pe celelalte buletine de vot, cele pentru primar, Consiliul local și președintele de CJ, partidul lui Ivăniși avea câteva zeci de voturi, fiind puțin probabil ca zeci de oameni să voteze în linie pe trei buletine, nu și pe al patrulea.

În schimb, Partidul Ecologist Român avea 50 de voturi pe procesul verbal înregistrat la BEC și numai 3 pe documentul primit de ADN.

De altfel, cele două documente nu seamănă deloc. PMP este trecut pe documentul oficial cu 24 de voturi, pe celălalt cu 26, Pro România cu 9 respectiv 7, PNL cu 53 respectiv 45, PSD cu 234 respectiv 226, iar Partidul Verde a fost lăsat fără toate cele șapte voturi.

“Câte îmi aud urechile... mă ia scârba! Dacă nici la acest moment nu avem o acțiune fermă a poliției - procuraturii, adios!! Nu are sens să mai facem alegeri. Propun ca sistemul să numească el pe cine își dorește în funcții și cu asta, basta! Păi nu?”, este unul din comentariile făcute de Ivăniși.

ADN a obținut peste 4.500 de voturi pentru Consiliul Județean Gorj, deloc rău pentru o primă participare la alegeri, dar cu trei mii de voturi sub pragul electoral. (R.S.)

Galerie foto


Vizualizări: 5,470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: