Lucrare fără bani, scoasă la licitație

Primăria comunei Stejari face licitație pentru extinderea rețelei de canalizare fără să aibă însă sursă de finanțare. Procedura de atribuire a fost inițiată sub incidența clauzei suspensive. Asta înseamnă că se va semna contractul abia în momentul în care se vor găsi bani pentru investiție.

Primăria Comunei Stejari a scos la licitație lucrările de proiectare și execuție a rețelei de canalizare menajeră și a stației de epurare pentru satele Baloșani și Băcești.

Contractul este estimat la circa 20 de milioane de lei, fără TVA, o investiție mare, care nu poate fi suportată din bugetul local. În caietul de sarcini al licitației a fost inclusă o așa numită clauză suspensivă, o procedură legală care spune că abia în momentul în care va fi atribuit contactul trebuie să fie clară sursa de finanțare. Dar, până atunci, poate fi lansată licitația și desfășurată toată procedura, inclusiv contestațiile.

Deși primăria câștigă timp pentru implementarea proiectului, riscul pentru constructori este să lucreze degeaba la documentațiile pentru licitații, iar lucrările să nu mai înceapă, din lipsă de fonduri. Firmele interesate au termen până pe 2 octombrie pentru a înainta ofertele.

Pentru acest proiect, autoritățile locale din Stejari au depus solicitare privind alocarea unei finanțări prin Fondul National de Dezvoltare și Investiții. Este vorba de instrumentul financiar promis de Liviu Dragnea în campania electorală care să finanțeze proiecte al administrațiilor locale prin împrumuturi de la Trezoreria Statului. Deocamdată nu se știe când acest fond va deveni operațional, deși toți primarii din întreaga țară au solicitat bani pentru marile proiecte de investiții.

Vizualizări: 2,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: