Cadrele medicale de la spitalul Novaci cară apă de la fântâni

Seceta din ultima perioadă pare să fi afectat la maxim orașul Novaci. După ce autoritățile județene au tot dezbătut problema apei la Rânca, acum spitalul din localitate are probleme grave cu apa potabilă. Primarul din Novaci, Pantelimon Todea, recunoaște că sunt probleme majore la spital în timp ce managerul spitalului, Eufimia Dumitrescu mărturisește că de luni de zile cadrele medicale cară apă de la fântânile din apropiere.

Spitalul Orășenesc Novaci duce lipsă de apă de câteva luni bune, managerul unității declarând ieri că lucrurile s-au înrăutățit acum pe sfârșit de an și că au apă la program, ba chiar deloc. Vina pare să fie a secetei care se tot prelungește. ”La mine la spital e cel mai grav cu apa pentru că aici sunt bolnavi și avem nevoie de apă la grupurile sanitare în permanență, la instalația de sterilizare. Toată vară a fost fără apă dar acum chiar nu mai e deloc. Câteodată avem o dată pe zi apă. Trebuia să fi avut noi propria noastră sursă de apă”, a declarat managerul spitalului din Novaci, Eufimia Dumitrescu.

Bazin în podul spitalului

Managerul de la Novaci mărturisește că au reușit să se descurce până azi și pentru că în podul spitalului este amplasat un bazin de cinci tone care captează apa dar și fântânile au avut un rol esențial. ”Noi avem un bazin în podul spitalului unde captăm apa atunci când plouă. Ne-a fost de ajutor pentru grupurile sanitare dar tot nu făceam față dacă nu căram de la fântână”, a declarat Eufimia Dumitrescu.

Primarul Pantelimon Todea mărturisește că sunt mari probleme cu apa în tot orașul și că spitalul nu face excepție. Speră însă să rezolve problema cât mai urgent. ”Da, sunt probleme cu apa peste tot în oraș. Nu este apă că nu a plouat de cinci luni, nu avem ce face. Trebuie să rezolvăm în primul rând cu spitalul că acolo sunt probleme majore”, a declarat Todea. În prezent la Novaci sunt internați circa 70 de bolnavi.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: