Conducerea PDL, reunită la Bâlteni. Vezi de ce!

Primarul comunei Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, a inaugurat ieri o lucrare de modernizare a unei colonii din localitate în prezența tuturor oficialităților de aceeași culoare de partid. Astfel, colonia care găzduiește 87 de familii beneficiază acum de străzi asfaltate, rigole și trotuare modernizate. Toată investiția a costat 11 miliarde, o mare parte din bani fiind din partea Băncii Mondiale. Primarul Vlăduleanu i-a avut alături de el pe deputaţii Cosmin Popescu, Severus Militaru, prefectul de Gorj, Liviu Andrei, președintele Agenției Române pentru Dezvoltare Durabilă a Zonelor Industriale (ARDDZI), Marcel Hoară, dar și pe primarii din Negomir, Urdari și Rovinari.

Colonia inaugurată ieri de primarul din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, nu a fost modernizată niciodată până acum. Cei mai mulţumiţi de această investiţie au fost locuitorii coloniei. ”Este foarte bine ce a făcut, nimeni nu a băgat un leu aici. Nici nu vă imaginaţi cum era înainte, fără asfalt, nici nu se putea circula când ploua mult. Mă bucur că a făcut treaba asta și îi dorim să mai facă și alte lucruri la noi în comună, să-şi menţină obiceiul”, a declarat un localnic.

Autoritățile județene au fost întâmpinate aşa cum este obiceiul, cu pâine și sare. Prefectul de Gorj, Liviu Andrei şi preşedintele ARDDZI, Marcel Hoară, au fost cei care l-au ajutat pe primar să taie panglica. ”Acest primar se încăpățânează să nu fie ca ceilalți primari. Iată că și pe an de criză primarul din Bâlteni ne-a demonstrat că se pot face multe lucruri bune dacă ești un bun gospodar. Cei care se bucură cel mai mult de această investiție sunt acești oameni care au acum niște condiții în locul în care trăiesc”, a declarat Liviu Andrei. Hoară a fost și el mulțumit de cum s-au investit cele 12 miliarde. ”Lucrarea în sine este foarte importantă, pentru mine însă este mai importantă ca model de lucrare. Este o lucrare care corespunde standardelor și cerințelor în care ar trebui să se încadreze toate lucrările de genul acesta”, a declarat Marcel Hoară, președintele ARDDZI.

Deputatul Cosmin Popescu vrea noi investiţii

Prezent la inaugurare, deputatul PDL Cosmin Popescu este şi el mândru de lucrările de la Bâlteni şi speră ca anul viitor să mai vină bani către această comună. ”Această lucrare este finalizată, este un plus pentru comunitatea de aici. De altfel, am mai avea reţeaua de alimentare cu apă, s-au alocat anul acesta 11 miliarde, mai sunt prognozate 14 miliarde pentru anul viitor şi se finalizează şi această investiţie. Şi în ceea ce priveşte asfaltările, primarul a redepus proiectul, este avizat, licitaţia trebuie să se reia în ianuarie pe acei zece kilometri prin acel program naţional de dezvoltare a infrastructurii. În felul acesta, la sfârşitul lui 2012 am putea trage linie şi suntem mulţumiţi de ce s-a făcut în Bâlteni”, a declarat Cosmin Popescu.

Primarul Vlăduleanu: ”Sunt cel mai fericit om”

Primarul Vasile Vlăduleanu spune că proiectele nu se opresc aici și  vrea să aducă Bâlteniul la cele mai înalte standarde. ”Pot să spun că sunt cel mai fericit om din comuna Bâlteni. A fost cel mai frumos proiect şi cel mai mare ca investiţie de opt ani de când sunt primar. Vorbim de modernizarea străzilor din colonia Bâlteni. Colonie pentru că aici trăiesc câteva familii care au venit să muncească aici acum 60 de ani şi s-au stabilit aici. Colonia face parte şi din centrul civic al comunei şi acesta a fost un motiv în plus să ne dorim această investiţie. Acum are alee pietonală, rigolă carosabilă, spaţiu verde, tot ce poate oferi o stradă modernă. În total, vreau să vă spun că anul acesta am 16 proiecte finalizate, printre care alimentarea cu apă, iluminat public modern, investiţii în opt biserici, coşuri de gunoi. Investiţia a costat 11 miliarde dintre care 10 miliarde au venit de la Banca Mondială, un miliard contribuţia Consiliului Local şi 2% contribuţia cetăţeanului”, a declarat primarul Vasile Vlăduleanu.  

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: