Moş Crăciun le-a adus 500 de lire

Au realizat site-ul liceului şi au câştigat 500 de lire. Este vorba despre trei elevi de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu, respectiv Ionuţ Pripici, Alexandra Spineanu şi Mădălina Sîrbu, care au participat la un concurs mai puţin obişnuit, propus de un fost elev al unităţii, care a ajuns un prosper om de afaceri în Anglia. În competiţia pentru realizarea celui mai frumos site al şcolii au intrat şase echipe, care au venit cu idei care mai de care mai îndrăzneţe, însă juriul l-a premiat pe cel mai simplu, care îl va înlocui pe cel vechi în această săptămână.

În pragul sărbătorilor de iarnă trei elevi de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu au câştigat un premiu de 500 de lire pentru realizarea celui mai frumos site al şcolii. Premiul a fost pus la bătaie de un fost elev al instituţiei, care locuieşte la oara actuală în Anglia. După mai bine de o lună de zile, competiţia la care s-au înscris şase echipe, şi-a desemnat câştigătorii. Noul site al liceului beneficiază de traducere în limba engleză, de un forum prin intermediul căruia elevii vor putea schimba păreri şi de o interfaţă prietenoasă.  ”Nu ne așteptam să câștigăm acest premiu pentru că și ceilalţi colegi ai noștri au prezentat site-uri foarte bune. Cred că a fost ales proiectul nostru pentru că a fost foarte simplu. Ceilalți s-au complicat foarte mult şi pentru că are o interfaţă prietenoasă, plăcută”, spune Mădălina Sârbu. Pe parcurs aici va fi găsită revista şcolii în format on-line şi multe alte surprize. ”Ne-am gândit să introducem pe site-ul nou creat şi revista on-line a școlii. Pentru refacerea site-ului iniţial am lucrat mai bine de două săptămâni. În scurt timp site-ul realizat de noi va înlocui vechiul site al liceului. Ne-am gândit ca acest site să fie cât mai simplu, uşor de utilizat, atât de profesori, cât și de elevi”, spune Ionuţ Pripici.

Împart banii în mod egal

Banii câştigaţi reprezintă un cadou de la Moş Crăciun. ”Banii îi vom împărţi în mod egal. Sunt bineveniţi de sărbători. Probabil o să merg pe undeva, pe la munte, având în vedere că am ratat o excursie pentru că a trebuit să lucrez la acest proiect”, spune Ionuţ Pripici. Banii vor fi folosiţi şi pentru achiziţionarea unor laptop-uri. ”Aş vrea să îmi cumpăr un laptop din acești bani. Dacă nu o să fie suficienţi o să mă ajute şi părinţii. O să fie cadoul meu de Crăciun”, afirmă Mădălina Sîrbu. ”Eu optez pentru un notebook. Nu mă aşteptam să câştig acest premiu”, menţionează Alexandra Spineanu.

Laconcurss-auînscrisşaseechipe,iardupătermenuldepatrusăptămânitreiauintratînrundafinală. Juriul şi fostul elev al unităţii noastre i-au declarat pe ei câştigători. Ei au reprezentat liceul şi la Olimpiada de Informatică şi au avut rezultate bune”

Marius Buzera, directorul Colegiului

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: