Cadrele medicale nu-şi vor pierde drepturile

Cadrele medicale nu mai motive de îngrijorare pentru că Guvernul a renunţat la ideea de a le tăia din drepturi în acest an. Medicii şi asistenţii îşi vor primi salariile, tichetele de masă şi vor fi plătiţi dublu pentru orele lucrate sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale. Cu toate acestea, cadrele medicale din Gorj nu sunt prea încrezătoare în viitorul sistemului sanitar. 

Medicii şi asistenţii îşi vor primi banii pentru munca prestată la sfârşit de săptămână chiar dacă la nivel central se vorbea despre sistarea acestor plăţi. „Sărbătorile legale şi zilele de sâmbătă şi duminică se vor plăti dublu, în continuare. Săptămâna trecută au venit nişte precizări de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor conform cărora nu vom pierde niciun drept salarial. În acest an vor fi păstrate inclusiv tichetele de masă. Se interzic tichetele „Cadou”, însă în sănătate nu se primeau tichete de acest gen“, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj. Cadrele medicale beneficiază de câte 20 de bonuri de masă, în valoare de aproximativ 80 lei, fiecare. În această lună, angajaţii unităţilor sanitare din Gorj vor primi aceleaşi salarii ca în luna decembrie. „Salariile vor rămâne la fel ca luna trecută. Nu se poate aplica o astfel de măsură pentru că orele suplimentare ar trebui compensate cu zilele libere. În cazul în care ar fi 3 medici într-o secţie ce au făcut 10 gărzi nu s-ar putea acoperi liberele”, a declarat Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean.

Chiar dacă şi-au recăpătat drepturile, cadrele medicale îşi fac deja griji pentru blocarea sistemului sanitar. Foarte multe dintre acestea prevăd un viitor sumbru sistemului sanitar şi spun că lipsa banilor îi va afecta pe bolnavii aflaţi în imposibilitatea de a-şi procura medicamentele ce nu se vor mai găsi în spitale. „Banii sunt puţini şi trebuie chivernisiţi. Omul bolnav nu aşteaptă tergiversări”, a mai menţionat Constantin Pălivan.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: