Manţog, nemulţumit de debutul anului în minerit şi energie

„Nu-mi place cum a început anul în minerit şi energie“. Declaraţia a fost făcută de Ionel Manţog, directorul economic al Complexului Energetic Turceni, în cadrul emisiunii Provocare la Adevăr de la Gorj Tv. Acesta a mărturisit că nici închiderea de an nu a fost prea bună, menţionând că profitul nu este singurul indicator prin care se face evaluarea unei firme. Manţog a mai spus că situaţia din minerit şi energie a fost subiectul unei întâlniri pe care a avut-o la Bucureşti, la ministrul Videanu, împreună cu sindicalistul Marin Condescu.

Sfârşitul de an a fost relativ bun pentru complexuri, în sensul că au terminat pe profit, peste 200 de miliarde CE Rovinari şi peste 400 CE Turceni. În încurcătură s-a aflat şi continuă să fie, SNLO, care a avut pierderi de sute de miliarde. Remedierea situaţiei SNLO pare să fie gravă astfel că Ionel Manţog şi Marin Condescu au ajuns şi în biroul ministrului Videanu. SNLO şi-a primit minerii la lucru cu depozitele de cărbune aproape intacte, cererea de cărbune fiind scăzută. „Ştiam că anul 2009 este unul greu şi ne-am pregătit din timp însă pe mine mă nemulţumeşte cum am început anul 2010. Mă refer aici la livrări de cărbune“, a declarat Ionel Manţog.

Manţog nu pare să fie mulţumit nici de rezultatele CE Turceni, chiar dacă a avut profituri de peste 400 de miliarde, situându-se pe primul loc. „Profitul nu este unul dintre indicatorii prin care poate fi evaluată o firmă, nu poate da un diagnostic. Este un loc merituos pentru Turceni să fie pe primul loc cu un profit de 400 de miliarde, deşi cred că este mai mare, abia luna aceasta se face închiderea oficială a anului. Trebuie să mai spun că acest bani nu înseamnă foarte mult pentru Turceni. Turceniul are investiţii ce depăşesc 2000 de miliarde dar închiderea pe profit e un lucru bun“, a spus Manţog. 

Manţog: Pe Daviţoiu l-a pus PSD

Jurnaliştii au atacat şi subiectul mult discutat în ultima vreme: eventual schimbare a directorului de la CE Rovinari, Gheorghe Daviţoiu. Întrebat despre cine va fi pus director la CE Rovinari dintre Ion Pisc şi Eugen Tunaru, Manţog a explicat de ce niciunul dintre cei doi nu ar putea fi propuşi în cazul în care s-ar ajunge la schimbarea lui Daviţoiu.

Mai mult, Manţog a amintit că Daviţoiu este pus de PSD şi nu de PDL. „Nu am vorbit de schimbări acolo dar reamintesc faptul că numirea lui Daviţoiu la Rovinari a fost înţelegerea lui cu domnul Cârciumaru. Au vrut să-l păstrăm pe Burlan la SNLO. Rovinariul era al PSD-ului. Daviţoiu e pus de PSD, să-l întrebe pe domnul Cârciumaru“, a declarat acesta.

Cât despre cele două nume vehiculate ca fiind eventuali directori la CE Rovinari, Manţog a spus că „eşecul“ Tunaru iasă din discuţie iar despre Pisc a spus că este specialist dar comportamentul cu salariaţii îl ţine departe de această funcţie. „Numirea lui Tunaru mi-a aparţinut şi am recunoscut că eşecul Tunaru e numai vina mea. Ar trebui să fiu inconştient să fac aceeaşi greşeală din nou iar în ceea ce-l priveşte pe Pisc, trebuie să spun că este specialist  dar din păcate comportamentul cu salariaţii creează o problemă“, a încheiat Manţog.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: