Noua propunere a IŞJ Gorj: Comasarea şcolilor, reducerea claselor şi renunţarea la profesorii de sport

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a trimis ieri la Ministerul Educaţiei o nouă propunere privind măsurile ce ar trebui luate pentru reducerea  a 267 de posturi. Dacă va fi aprobată, vor fi comasate 16 şcoli, 69 de clase iar elevii din ciclul primar nu vor mai face Educaţie Fizică cu profesori de specialitate.

Prima propunere făcută de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a fost de comasare a 19 şcoli. Ministerul nu a aprobat propunerea întrucât o parte  dintre elevii care învaţă la aceste şcoli nu ar fi avut la dispoziţie mijloc de transport fiind nevoiţi astfel să parcurgă kilometri întregi pe jos. În urma unor discuţii purtate cu directorii unităţilor de învăţământ s-a renunţat la comasare a trei dintre aceste şcoli. „Doar în câteva localităţi nu avem microbuz şcolar, cei de la Minister au spus că putem comasa şcolile doar dacă asigurăm transport, ne-au spus clar că nu ne vor putea da microbuze. Am discutat cu toţi primarii şi am stabilit că nu pot fi comasate şcolile din Roşia de Amaradia, Curtişoara şi Cernădie din lipsă de microbuz şcolar. În celelalte localităţi, unde nu existau microbuze este vorba de Alimpeşti, Bengeşti, Gilort şi Cruşeţ, primarii au rezolvat problema, mai exact au spus că vor asigura transportul elevilor din bugetul local.

Astăzi va fi evaluată noua propunere

„Am mai propus Ministerului comasarea a 69 de clase şi pregătirea elevilor din clasele I-IV la Educaţie Fizică să se facă cu învăţătorii, în prezent în majoritatea şcolilor, sportul la ciclul primar fiind predat de către profesori de specialitate, atât suplinitori cât şi titulari”, precizează Gheorghe Mitescu, inspector adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Directorii unităţilor de învăţământ au înţeles că nu pot schimba legea şi s-au conformat deciziei Inspectoratului. Spre exemplu, la Colegiul Tehnic din Târgu Jiu vor fi comasate două clase, conducerea unităţii neavând nimic de obiectat. „Am fost de acord cu Inspectoratul şi începând cu 1 septembrie vom comasa două clase. Este o decizie bună întrucât nu avea rost să mai continuăm aşa, în cele două clase erau puţini elevi respectiv 19 elevi într-o clasă”, spune Ion Botanciu, directorul Colegiului Tehnic Târgu Jiu.

Astăzi, Ministerul Educaţiei va analiza propunerea şi va decide dacă va fi sau nu aprobată.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: