Cadrele medicale semnează contracte colective cu Ministerul Sănătăţii

Toate unităţile spitaliceşti din judeţul Gorj se pregătesc la ora actuală să încheie contracte colective de muncă cu Ministerul Sănătăţii, anunţă liderul Sanitas, Valentin Popa. Contractele de muncă vor fi valabile până la sfârşitul anului, urmând ca în 2012 să fie luată o nouă decizie, fie de prelungire printr-un act adiţional, fie să se renegocieze. Spitalele din Gorj au termen 1 noiembrie să adere la contractul Ministerului Sănătăţii.

Contractele colective de muncă din sistemul sanitar gorjean au lipsit cu desăvârşire în ultimii ani. Numai Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa au în prezent contracte colective de muncă până la sfârşitul anului. Mai exact au acte adiţionale la vechiul contract din 2010. „Celelalte spitale din Gorj nu au contracte colective de muncă. În acest sens, directorii spitalelor care aparţin autorităţilor locale şi care doresc să adere la contractul stabilit de Ministerul Sănătăţii pot face asta până la 12 noiembrie”, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas, filiala Gorj.

Valentin Popa este convins că toţi managerii de spitale din judeţ vor adera la contractul colectiv de muncă pentru că nu le aduce prejudicii, dar nici avantaje. Din 2012 însă, sindicaliştii nu s-au hotărât ce decizie vor lua. „Fie mergem pe aceeaşi variantă de prelungire cu acte adiţionale fie le renegociem în speranţa că vom mai obţine ceva. Vom vedea, deocamdată e important să avem contract până la sfârşitul anului”, a adăugat Valentin Popa.

CE VOR MANAGERII

Directoarea spitalului din Novaci, Eufimia Dumitrescu, nu are nimic împotriva contractelor colective de muncă şi spune că va lua o decizie în momentul în care va primi ceva oficial din partea Ministerului. „Nu am primit nimic oficial de la Minister dar sigur că dacă aşa spune legea nu e o problemă”, a declarat Eufimia Dumitrescu. 

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: