Comerţ cu cărbune, anchetat de DIICOT

Un bărbat din Motru are interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu, după ce magistraţii din Drobeta Turnu Severin au dispus acest lucru, în cadrul unei anchete efectuate de Direcţie de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Ion Vrejitoru, Nelu, cum îi spun cunoscuţii, este acuzat că împreună cu mai mulţi romi din Strehaia au adus unei firme din Severin un prejudiciu de peste 3 milioane de lei. Important este cui au vândut cărbunele, mai ales că în Severin singura firmă care ar fi avut nevoie de aşa cantităţi este RAAN.

Motreanul a fost săltat joi seara de la domiciliul său, în cadrul unei razii de amploare, care a vizat mai multe palate ţigăneşti din Strehaia.

Ancheta s-a extins însă şi la Motru, pe motiv că firma lui Vrejitoru ar fi fost implicată în afaceri ilegale, derulate cu firme ale romilor din Strehaia. Anchetatorii susţin că firma lui Vrejitoru folosea facturi în alb luate de la firme fantomă din Strehaia, documentele contabile ilegale fiind utilizate pentru a acoperi vânzările de cărbune furat din carierele din zona Motru. Ancheta din judeţul vecin s-a lăsat cu opt reţineri, printre care şi gorjeanul Vrejitoru, vineri seara târziu magistraţii respingând solicitarea procurorilor de a fi emise mandate de arestare preventivă, sentinţa nefiind una definitivă. Printre persoanele care au ajuns pentru o noapte în spatele gratiilor se numără şi lidera romilor din Strehaia, Stela Mihai, dar şi fiica ei, Claudia, precum şi alte rude din familia acesteia. „În perioada iunie-decembrie 2007 au indus în eroare o societate comercială din Drobeta Turnu Severin cu ocazia încheierii şi derulării unui contract de furnizare de cărbune, cauzând un prejudiciu total de 3.000.783,12 lei”, se precizează într-un comunicat al IPJ Mehedinţi.

Vizualizări: 336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: