Două demisii în două zile! Vlaicu nu mai este şef nici la CE Rovinari!

N-a făcut o lună de când fusese promovat în postul de şef al Direcţiei pentru Relaţii cu Comunitatea, din cadrul Complexului Energetic Rovinari, că a şi renunţat la poziţia respectivă. Este a doua demisie din această săptămână dacă luăm în seamă şi retrogradarea sa din funcţia de preşedinte al UNPR Gorj. Mai multe persoane au încercat ieri să explice demisia lui Marius Vlaicu de la CE Rovinari. Au apărut o serie de motive, însă cel care atârnă cel mai greu este reprezentat de scrisoare trimisă de Victor Ponta către FMI prin care atrage atenţia asupra ce se întâmplă la complexurile din Gorj.

Numirea lui Marius Vlaicu la CE Rovinari a arătat că unitatea mai are sindicate. Sindicaliştii Marin Golea şi Constantin Mitrescu au fost chiar la ministrul Economiei, Ion Ariton, pentru a solicita anularea numirii lui Vlaicu, iar de aici au urmat multe articole de presă. De fapt, Vlaicu a fost singurul „norocos“ al protocolului UNPR- PDL, spune senatorul Ion Ruşeţ. Preşedintele PDL a negociat cu noul şef al UNPR, Dan Ilie Morega, promovarea mai multor persoane din partid. Este vorba despre Marius Vlaicu, Ion Răuţ, Dumitru Iacob, la CE Turceni şi Alexandra Glomnicu la SNLO. Ceilalţi au rămas cu promisiuni, doar promovarea lui Vlaicu fiind făcută.

Ruşeţ crede s-au supărat colegii nepromovaţi

Hulit de sindicate şi Opoziţie, Vlaicu şi-a pierdut şi funcţia de preşedinte al UNPR Gorj, fiind înlocuit cu Morega. De aici îi vin nenorocirile, crede Ruşeţ, care a fost de acord cu instalarea acestuia. Judecând după acţiunile ce au urmat, faptul că a vrut să fie director la CE Rovinari l-a costat mult. „Probabil a considerat că e mai bine având în vedere şi poziţia dânsului, care nu mai e preşedintele partidului. Cred că au apărut mai multe bariere. Cred că la partid dânsului i s-a reproşat ceva, cred că i s-a reproşat că dânsul a obţinut o funcţie şi ceilalţi colegi nu au obţinut. Cred că a avut un asemenea reproş“, a spus preşedintele PDL la Radio Târgu Jiu.

Morega: A fost forţat de Trotea

Noul şef al lui Vlaicu, Dan Ilie Morega a menţionat doar că nu ar fi procedat aşa dacă ar fi fost în locul său în postul de conducere de la Complexul Energetic Rovinari. Mai mult, Morega spune că directorul CE Rovinari, Tiberiu Trotea, l-a forţat să-şi dea demisia.

De altfel, când a intrat în UNPR, la începutul toamnei, Morega îl critica pe Vlaicu şi pentru că s-a „mulţumit” să fie „director de mâna a doua la Cucuieţii din Deal”, aluzie la funcţia de adjunct pe care acesta o ocupa la Baza de Aprovizionare Rovinari, din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

Ponta şi scrisorile

Şi totuşi, în spatele cuvintelor rostite ieri despre această demisie poate să se afle şi scrisoarea lui Victor Ponta către şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, pe care deputatul de Gorj l-a informat la începutul acestei luni despre angajarea lui Vlaicu la Rovinari pe un salariu „uriaş”. „În timp ce complexurile energetice duc lipsă de personal de execuţie specializat, politicul decide înfiinţarea unei întregi direcţii şi numirea în fruntea sa a unui politician, pe un salariu uriaş. Marius Vlaicu va încasa un salariu de aproximativ 12.000 de RON pe lună, respectiv 4000 de dolari. Au fost concediaţi, în ultimii doi ani, aproximativ 500 de angajaţi, după cum urmează: în anul 2009, 200 de angajaţi; în anul 2010, 200 de angajaţi; iar în anul 2011, 67 de angajaţi, fără ca procesul să se fi încheiat”, îi scria Ponta lui Franks cu vreo două săptămâni în urmă…

FUNCŢIE

Vlaicu revine în funcţia de la Baza de Aprovizionare din cadrul SNLO, gestul de retragere de ieri explicându-l doar prin faptul că „este o decizie personală a mea”, fără alte comentarii, singura menţiune suplimentară făcută de fostul şef al UNPR Gorj fiind aceea că asupra sa nu s-au exercitat presiuni pentru a se retrage din funcţia de conducere a partidului.

FOTO GOLEA

“Este adevărat, Marius Vlaicu şi-a dat demisia şi a fost aprobată de directorul general. Mi se pare normal demersul dumnealui, având în vedere că noi, sindicatele, am făcut presiuni asupra conducerii faţă de angajările pe criterii politice. Chiar am ameninţat cu o plângere penală împotriva conducerii”

 Marin Golea, lider sindicat CE Rovinari

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: