Inspectorul Mitescu şi un director de şcoală, reclamaţi la Parchet

Părinţii unui elev al Grupului Şcolar Industrial din Baia de Fier, care a fost bătut săptămâna trecută de un coleg, au depus vineri plângere la Parchetul Judeţean împotriva directorului unităţii de învăţământ, dar şi a inspectorului adjunct Gheorghe Mitescu. Reclamanţii îi acuză pe cei doi de abuz în serviciu.

Elevul este în clasa V-a şi în urmă cu o săptămână a fost bătut de un coleg din şcoală. Atunci mama acestuia s-a dus să stea de vorbă cu directorul instituţiei de învăţământ şi să-i ceară explicaţii cu privire la ce i s-a întâmplat fiul ei în timpul orelor de curs. Directorul nu i-a dat femeii vreo explicaţie, ci a luat-o la rost. „Copilul meu a fost bătut de un alt elev problemă din şcoală cu pumnii şi picioarele de i-au înnegrit ochii. Nu mi s-a părut corect ce s-a întâmplat în timpul orelor şi m-am dus la şcoală. L-am întrebat pe director unde erau profesorii de serviciu când s-a întâmplat scandalul şi atunci a început să ţipe la mine, să mă jignească, să mă înjure şi să mă ameninţe că dacă nu părăsesc imediat biroului lui mă bate pentru că nu mă duc eu să-i fac ordine în şcoală”, a declarat Elena Pleşa.

A depus plângere

Femeia a depus atunci plângere la poliţie şi a anuţat Inspectoratul Şcolar în speranţa că se vor lua măsuri cu directorul unităţii de învăţământ. Singurul pedepsit a fost elevul bătăuş. Astfel, părinţii băiatului lovit au făcut plângere şi împotriva directorului de la şcoală şi a inspectorului adjunct Gheorghe Mitescu. „Am făcut plângere la poliţie şi am anunţat şi inspectoratul. Au venit în inspecţie după câteva zile, iar toată inspecţia a durat 5 minute, după care domnul Mitescu mi-a spus că acolo nu s-a întâmplat nimic şi cazul este închis. Nu e posibil una ca asta. Am decis să depun plângere împotriva directorului şcolii Tiberiu Guţu şi a domnului inspector adjunct Gheorghe Mitescu”, a declarat Elena Pleşa, care a completat că bătăuşul s-a ales cu nota scăzută la purtare.

ANCHETĂ

Conducerea Inspectoratului Şcolar susţine că va deschide o anchetă impotriva directorului şcolii. „Am înţeles că directorul i-a vorbit urât şi a jignit-o pe mama acelui elev. Noi am mai avut şi alte sesizări şi o să decshidem o anchetă care îl vizează pe director, în special în ultimul caz, dar va trebui să aşteptăm să se întoarcă din concediu medical pentru că are probleme de sănătate şi trebuie să fie apt pentru o anchetă”, a declarat Justin Paralescu, inspector general ISJ Gorj.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: