Burlan: Complexul Oltenia va avea sediul în Gorj

Complexul Oltenia va avea sediul în Gorj, spune Daniel Burlan, directorul general al SNLO! Deocamdată nu s-a discutat nimic concret în acest sens, însă sunt luate în calcul mai multe variante.

După ce proiectul de înfiinţare al Complexului Oltenia a trecut de şedinţa de Guvern acum trebuie parcurşi următorii paşi. Pentru a merge mai departe înfiinţarea complexului, Ministerul Economiei trebuie să emită un ordin prin care să numească o comisie care se va ocupa de procesul de fuziune în Complexul Energetic Oltenia. Din această comisie vor face parte cel mai probabil directorii societăţilor implicate în proces şi coordonatori din Ministerul Economiei. Sediul Complexului cel mai probabil va fi în Gorj, la Târgu Jiu sau Turceni, spune Burlan.

Acţiuni listate la bursă

Daniel Burlan spune că nu se poate vorbi de o privatizare a complexului, ci de faptul că o parte din acţiuni vor fi listate la bursă. „Din negocierile avute cu Fondul Proprietatea şi din ce ştiu eu este că s-ar fi negociat cu  FMI, este vorba de o listare la bursă a unui pachet de acţiuni, ceea ce înseamnă o atragere de capital, adică surse de investiţii în termocentrale, care trebuie să-şi facă lucrările de mediu pentru a funcţiona mai departe“, a declarat Daniel Burlan.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: