Cafteală cu pietre şi pistoale între poliţişti şi ciobani la Teleşti

Seara de sâmbătă a fost una extrem de agitată la Teleşti, unde şeful postului de Poliţie din localitate a fost nevoit să tragă mai multe focuri de avertisment în aer, pentru a se apăra, după ce doi ciobani au aruncat înspre el cu pietre. Omul legii făcea o anchetă aparent banală, despre furtul unor oi, atunci când a mers la stână ciobanii confundându-l cu „lupul cel rău”, poliţistul fiind nevoit să scoată pistolul şi să ceară sprijin de la mascaţi pentru a ieşi teafăr din scandalul respectiv.

Agentul şef Marius Duduială a mers la stâna celor doi ciobani, după ce câţiva localnici din sat i-au reclamat dispariţia unor animale, păgubiţii susţinând că oile lor s-ar afla la stâna acestora.

Surse oficiale implicate în această anchetă menţionează că poliţistul s-a deplasat la stâna la care se aflau Ionuţ Feragan, de 29 de ani, şi Vasile Oţet, de 40 de ani, niciunul nedorind să vină la discuţii, şeful de post fiind însoţit de trei dintre persoanele păgubite şi de un elev aflat în practică la postul local de poliţie. Agentul şef Marius Duduială le-a precizat anchetatorilor că, la un moment dat, cei doi ciobani au început să îl atace cu pietre, care erau aruncate din interiorul stânei spre grupul de persoane aflate alături de el. Poliţistul a făcut uz de armă în momentele următoare, trăgând în aer mai multe focuri de avertisment, care i-au speriat pe cei doi ciobani. Şeful postului de Poliţie Teleşti a solicitat ulterior sprijinul colegilor de la IPJ Gorj, o echipă de la Serviciul de Intervenţie Rapidă deplasându-se la faţa locului pentru a-i prinde pe cei doi agresori.

Unul dintre suspecţi, Ionuţ Feregan a fost prins imediat de către poliţişti, celălalt bărbat sustrăgându-se cercetărilor, ancheta deschisă în acest caz fiind coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. La faţa locului s-a deplasat şi adjunctul IPJ Gorj, comisarul Ion Frăţilescu, el fiind cel care a coordonat cercetările desfăşurate la stână imediat după producerea incidentului. Bărbatul prins de către mascaţi, Ionuţ Feregan, este cercetat în stare de libertate sub acuzaţia de ultraj, poliţiştii continuând cercetările pentru a-l identifica şi pe celălalt bărbat.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: