Câinii din Motru, spaima cetățenilor. Mașini avariate de patrupede

Municipiul Motru nu scapă de câinii fără stăpân, iar patrupedele sunt din ce în ce mai agresive. Au trăit-o pe pielea lor și cetățenii care se aleg zilnic cu sperieturi, dar și cu autoturismele avariate. Primarul din Motru, Cosmin Morega, spune că vina aparține Serviciului de Ecarisaj din cadrul Direcției Publice Motru și se gândește să-l externalizeze către un ONG.

Străzile din municipiul Motru au început să se aglomereze de câini, iar oamenii au ajuns la limita răbdării. Pe lângă frica pe care o au zilnic, acum și mașinile au de suferit. Patrupedele au început pur și simplu să muște din caroseria autoturismelor, fiind create pagube. Edilul Cosmin Morega afirmă faptul că cei de la Direcția Publică Motru nu s-au ocupat de adopții.

”Mă gândesc foarte serios și deja am demarat procedurile pentru externalizarea acestui serviciu către un ONG. Un ONG poate gestiona așa cum trebuie această problemă, tocmai ca animalele să poată fi date spre adopție și să fie făcute acele sterilizări periodice. Fără astfel de măsuri, nu vom da niciodată înainte. Direcția Publică Motru, care administrează padocul, caută să ia doar bani de la primărie, atât. Câinii sunt pe stradă. Produc panică și copiilor, și adulților. De asemenea, produc pagube materiale mai multor mașini, au început să muște din autoturisme”, a spus primarul Cosmin Morega.

Primarul a mai afirmat că rar se face capturarea câinilor de pe străzi și că mașinile sunt folosite în alte activități. ”Direcția Publică Motru ar trebui să strângă acești câini. De câteva luni îmi aduc facturi de 50.000 de lei la plată și am refuzat să le achit. Nici funcționarii din primăriei nu își mai dau acordul pentru ca aceste facturi să fie bune de plată”, a mai spus primarul.

Galerie foto


Vizualizări: 2,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: