Cursurile on-line aduc economii cu încălzirea unităților de învățământ

Pregătirile pentru sezonul rece au intrat în linie dreaptă în comuna gorjeană Telești. Aici s-a făcut aprovizionarea cu combustibil solid atât pentru unitățile de învățământ, dar și pentru primărie. La școli lemnele au ajuns deja, iar anul acesta a fost achiziționată jumătate din cantitatea de anul trecut.

Cursurile on-line au dus la economii în bugetele primăriilor în ceea ce privește încălzirea unităților de învățământ. Recunoaște acest lucru chiar primarul din Telești, Romulus Bâldea, care anul acesta a alocat sume la jumătate față de anul trecut pentru achiziția de material lemnos.

”Suntem pregătiți cu combustibil solid pentru sezonul rece, atât pentru unitățile de învățământ acolo unde deja lemnul a ajuns, dar și pentru primărie. Pentru școli am achiziționat la jumătate față de anul trecut, pentru că, dacă s-a intrat în on-line, nu a mai fost consum de lemne și ne-au mai rămas. Lemnul poate fi folosit și anul acesta. Noi sperăm ca elevii să meargă fizic la școală, deși veștile nu sunt cele mai bune. Nu puteam să riscăm să nu luăm lemne și să ținem copiii în frig. Dacă se închid școlile, folosim lemnele la anul”, a precizat primarul din Telești.

Pentru anul acesta s-au achiziționat lemne în valoare de 20.000 de lei numai pentru unitățile de învățământ din Telești.

Vizualizări: 773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: