Câinii fără stăpân din Leleşti, împuşcaţi la marginea comunei

Primarul din comuna Lelești, Marian Rotaru, a rezolvat problema câinilor fără stăpân. Acesta a făcut solicitare la Agenție Județeană pentru Vânători și Pescari să împuște patrupedele. Marian Rotaru se plânge de faptul că foarte mulți câini ajung la Lelești de la groapa de gunoi a Municipiului Târgu-Jiu de la Bârsești sau sunt aduși cu mașinile.

Autoritățile locale din comuna Lelești au găsit soluția să scape de câinii fără stăpân. Fără prea mari bătăi de cap, patrupedele au fost date pe mâna vânătorilor care au împușcat toţi maidanezii de pe câmpurile și din pădurile din comună. În felul acesta maidanezii nu au ajuns în sat și nu au făcut victime. „La noi ajung câinii de la groapa de gunoi a municipiului Târgu-Jiu care este la Bârsești. Pentru că nu au ce mânca pleacă prin păduri și se apropie foarte mult de sat. Am rezolvat cu cei de la AJVPS pentru că le-am solicitat sprijinul și câinii fără zgardă au fost împușcați sau nu știu ce au făcut. Cert e că nu mai sunt. Se postaseră pe lângă școli și noi i-am scos în câmp, iar de acolo s-au ocupat vânătorii. Câinii fără stăpân prinși pe fondul de vânătoare sunt împușcați, că atacă vânatul. Nu știu câți câini au fost”, a declarat Marian Rotaru, primarul din comuna Lelești.

Câinii sunt aduși cu mașinile la Lelești

Primarul din comuna Lelești a fost sesizat de către cetățeni că maidanezii sunt aduși cu mașini în localitate. Marian Rotaru a luat legătura cu autoritățile de la Târgu-Jiu pentru a descuraja acest fenomen. „Mi-au spus cetățenii că au văzut de mai multe ori mașini din care sunt descărcați câini. Eu am luat legătura cu cei de la Primăria Târgu-Jiu, cu cei de la Edilitara și mi-au zis că daca mai vedem mașini care descarcă maidanezi să-i anunțăm și ei vor interveni să vadă care este situația”, a mai precizat Marian Rotaru.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: