Călăul soției, aproape de libertate. „Îmi va fi frică toată viața mea”

Gorjeanul care în urmă cu șase ani a încercat să-și ucidă soția, astfel încât să pară că femeia s-ar fi sinucis, este la un pas să iasă din pușcărie.

O instanță a Judecătoriei Târgu Jiu a admis deja cererea de liberare condiţionată formulată de Ion Ciobanu.

Bărbatul din comuna Bîlteni a fost condamnat definitiv, în 2015, la zece ani și șase luni de închisoare, pentru tentativă la omor calificat și lipsire de libertate.

„Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Ciobanu Ion (...). În baza art. 100 alin. 6 Cod penal intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei constituie termen de supraveghere pentru condamnat”, a decis, marți, Judecătoria Târgu Jiu.

Bărbatul nu are voie să se apropie sau să comunice cu fosta soţie. Sentința nu este definitivă.

În vara lui 2014, femeia a fost torturată o zi şi o noapte de soţul alături de care a trăit 28 de ani. Bărbatul se temea că va pierde, la divorţ, vila construită în mare parte din banii munciţi de femeie în străinătate.  

Femeia a fost legată cu lanţul de gât, i s-a pus bandă adezivă de gură, a fost legată de calorifer și apoi a dormit, tot legată, pe podea. Bărbatul voia să o spânzure în pod şi să spună vecinilor că nevasta i s-a sinucis. Femeia a reușit cu greu să scape din mâinile agresorului și să ceară ajutor. A povestit calvarul prin care a trecut și încă de la reținerea bărbatului se temea de ziua în care acesta va ieși pe poarta închisorii.

„Îmi va fi frică toată viața mea și mie și copiilor mei că el va ieși într-o zi din pușcărie și va veni la noi să ne omoare. Cât o să stea după gratii, că nu va fi nimeni în stare să îi dea pedeapsă pe viață... Ce va face el când va scăpa? O să vină la mine și o să mă omoare, că va avea încă un motiv în plus. Va face probabil câțiva ani de pușcărie, va scăpa mai devreme și coșmarul pentru mine va reîncepe”, povestea femeia.

Procurorii au la dispoziție trei zile pentru a face contestație la decizia instanței din Târgu Jiu.

Vizualizări: 5,876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: