Fost primar din Gorj, bun de plată către primărie

Fostul primar al comunei gorjene Bolboși, Viorel Croitoru, a fost obligat de instanță să plătească peste 600.000 de lei primăriei pe care a condus-o vreme de trei mandate. Este vorba despre un prejudiciu constatat de Curtea de Conturi.

„Admite cererea de chemare în judecată și obligă pârâtul la plata sumei de 662.855,76 lei reprezentând contravaloarea prejudiciului cauzat reclamantei. Obligă pârâtul la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către reclamant”, se arată în minuta sentinței din 27 iulie a Tribunalului Gorj. Decizia instanței poate fi atacată cu apel în 10 zile.


Acțiunea în instanță a fost formulată la începutul anului de către actualul primar Gheorghe Bilea. „Am chemat în judecată pe fostul primar pentru recuperarea unui prejudiciu de aproximativ 600.000 de lei, ce reprezintă penalităţi la un contract semnat de fostul primar şi pentru care nu avea prevedere bugetară. Curtea de Conturi ne-a obligat să recuperăm prejudiciul prin raportul făcut la ultimul control la Primăria Bolboşi. Vreau să vă spun că noi am mai făcut o plângere penală împotriva fostului primar, dar a fost scos de sub urmărirea penală”, declara, la începutul anului, pentru Pandurul, primarul Gheorghe Bilea.


Autorităţile locale din Bolboşi au deschis și alte procese pe numele fostului primar.

Vizualizări: 3,565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: