Căldăruşe, promovat pe un post TESA bine plătit

Liderul noului sindicat, Mine Energie Rovinari, Gabriel Căldăruşe, ar putea fi promovat în direcţia subordonată lui Ion Răut din care mai fac parte şi alţi doi lideri. Caldăruşe va fi referent, în timp ce Nelu Roşca şi Ion Ruşet sunt consilieri. Totul se întâmplă în contextul în care 800 de persoane din rândul personalului TESA din cadrul CE Oltenia sunt transferate în producţie. 

Conform liderului sindical din FNME, Dumitru Pârvulescu, în şedinţa de directorat care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute s-a luat decizia ca noul lider al SMER să primească postul de referent, nivel 1, adică administraţia i-a oferit şi remuneraţia maximă pentru această funcţie. “Dacă pe un simplu lăcătuş îl pune pe post TESA şi desfiinţează 800 de posturi, e în regulă. În şedinţa directoratului Căldăruşe a primit postul de referent relaţii cu comunitatea nivel 1. La TESA sunt 5 niveluri, ăsta e nivelul cel mai de sus pentru că e un geniu intelectual. El şi Bălăceanu oricum erau încadraţi pe postul de inspector social, deşi nu aveau dreptul să-l ocupe pentru că nu mai făceau parte din organele de conducerea ale federaţiilor reprezentative”, a spus Dumitru Pârvulescu, vicepreşedintele FNME.

Gabriel Căldăruşe spune că nu are cunoştinţă despre această promovare însă admite că au existat discuţii în acest sens. “Pot să spun că a avut loc o discuţie cu ceva timp în urmă, nu foarte mult, cu domnul Ciurel, cred că era prezent şi domnul Medinţu, la care mi s-a spus că au văzut disponibilitate din partea mea, prin faptul că am ridicat problema situaţiei în ceea ce priveşte exproprierile şi a fost o discuţie, fiind din zona respectivă, chiar pot să spun că m-am născut şi am copilărit în unul din satele care nu mai există la ora actuală unde îşi desfăşoară activitatea UMC Tismana. Era o chestie de comunitate, de identificare a problemelor care există, să ţin legătura cu cei care deţin proprietăţi în zonele respective, dar nu ştiu de nicio hotărâre a directoratului în sensul acesta”, a spus Gabriel Căldăruşe.

În prezent, Gabriel Căldăruşe ocupă postul de inspector social şi spune că ar accepta propunerea directoratului. “De anul trecut, din luna iunie până la ora actuală sunt inspector protecţie socială şi lăcătuş mi-e meseria. Dar nu cum spune domnul Golea. Ceea ce a făcut dumnealui la Jiul de Vest puteam să fac de zeci de ori şi mult mai bine. N-am avut ambiţii deşarte. Oricum, am terminat un liceu de matematică-fizică la Tudor Vladimirescu când dumnealui nu visa cel mult să termine ceva construcţii. În principiu, cred că aş accepta postul de referent, aş putea ajuta la deblocarea anumitor situaţii legate de exproprieri. Cred că post TESA era şi cel de inspector protecţie socială. Ar fi post pe post”, a mai spus Căldăruşe.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: