Salariaţii CE Oltenia, concediu forţat după Paşte

Administraţia CE Oltenia împreună cu liderii sindicali convocaţi ieri de managerul Laurenţiu Ciurel au decis ca toţi minerii şi energeticienii să intre în concediu de odihnă timp de 8 zile după Paşte. Mai mult, o astfel de măsură va fi luată şi de Crăciun, însă atunci se discută despre 5 zile. Conform lui Nelu Roşca, liderul sindical de la Cariera Roşiuţa, nu se pune problema intrării salariaţilor Diviziei Miniere în şomaj tehnic.

Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a declarat zilele trecute presei că ar fi posibilă intrarea în şomaj cu 75% din salariu a celor 14 mii de mineri în perioada 31 martie-5 mai, însă sindicaliştii conduşi de Ion Ruşet care au fost prezenţi ieri la discuţii cu administraţia CE Oltenia spun că acest lucru nu se va întâmpla. “În luna aprilie se lucrează în condiţii normale, deci fără şomaj tehnic, vom merge la lucru. Domnul Medinţu probabil a vrut să aibă o propunere, dar nu se va lua această decizie sub nicio formă. În perioada Paştelui vom lua concediu de odihnă 8 zile. Adică din 20 până în 28 aprilie. În perioada Crăciunului vom avea 5 zile de concediu de odihnă, în funcţie de cum vor pica calendaristic zilele”, a declarat Nelu Roşca, liderul sindical de la Cariera Roşiuţa. Pastele din 2014 este prăznuit pe 20 aprilie.

La discuţiile de ieri cu administraţia au fost chemaţi liderii sindicatelor plecate din FNME, precum şi persoane care pentru moment nu au calitatea de lider sindical, cum ar fi Ion Ruşeţ şi Gabriel Căldăruşe. Reprezentanţii celor patru federaţii sindicale semnatare ale contractului colectiv de muncă nu au fost invitaţi la negocieri, nefiind recunoscuţi de administraţia CE Oltenia.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: