Căldăruşe şi-a făcut sindicat înaintea lui Ruşeţ

Judecătoria Târgu Jiu a admis ieri înfiinţarea Sindicatului Mine Energie Rovinari, coordonat de Gabriel Căldăruşe. „Nu este o sentinţă definitivă, o voi ataca”, a anunţat sindicalistul Constantin Creţan, care nu este de acord cu sindicatele înfiinţate „din interes politic sau al administraţiei”.

Judecătoria Târgu Jiu a admis înfiinţarea Sindicatul Mine Energie Rovinari (SMER). Iniţiatorul, Gabriel Căldăruşe, a reuşit să înregistreze sindicatul chiar dacă liderul Constantin Creţan a avut mai multe intervenţii în dosar. “De azi înainte urmează o nouă etapă. Vom avea discuţii cu toţi oamenii, le vom explica exact cum stau lucrurile. Oamenii trebuie să fie reprezentaţi în primul rând ei şi nu interesele personale, cum a fost până acum. S-a dus perioada în care trebuie plătite miliarde de lei chirii pentru maşini pentru a-şi plimba unii fundurile şi grase şi groase, făcând din mişcarea sindicală o afacere personală”, a spus Gabriel Căldăruşe.

Sentinţa nu este definitivă, iar Creţan a anunţat deja că o va ataca. „Voi face recurs, cele două structuri sindicale sunt rezultat al politicului şi interesului administraţiei. Partidele vor să folosească mişcarea sindicală în scopuri politice. Vor să le implice în votul de la europarlamentare. Nu vor reuşi niciodată un sindicat majoritar, pentru că minerii şi energeticienii nu pot fi prostiţi”, a spus Creţan într-o intervenţie telefonică la Gorj TV.

Căldăruşe vrea să atragă în sindicatul său salariaţii din bazinul Rovinari.”Eu sper că vom ajunge la 4000-4500 de membri”, a mai spus Căldăruşe.  În acelaşi timp, un coleg de-al său, Ion Ruşeţ, nu a reuşit nici până acum să înfiinţeze Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) deşi încearcă de la începutul anului. Înfiinţarea SMEO a fost respinsă de Judecătoria Motru, iar Tribunalul Gorj va analiza recursul abia pe 2 aprilie.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: