Căldărușe, sigur pe ajutorul de stat pentru CE Oltenia: Vor veni banii

Deși suntem la jumătatea lunii februarie, când reprezentanții Complexului Energetic Oltenia sperau să aibă aprobarea planului de restructurare pentru companie, încă nu sunt semne că acesta va fi avizat prea curând de oficialii de la Bruxelles. Cu toate acestea, unii sindicaliști sunt optimiști. Cred că ajutorul de stat promis companiei ca să cumpere certificatele de dioxid de carbon vor veni cu siguranță în timp util.

„Până pe 15 februarie, trebuie să primim răspunsul Comisiei Europene și sigur va fi unul favorabil. Urmează ordonanța de acordare a primei tranșe din ajutorul de stat, 241 de milioane de euro, cu care vom achiziționa certificatele de dioxid de carbon aferente anului 2020”, a fost ultima estimare a managerului companiei, Daniel Burlan.

Declarația venea în urmă cu o lună. A trecut și ultimul termen înaintat de Burlan drept data până la care compania va primi avizul celor de la Comisia Europeană și încă nicio certitudine, doar întrebări și explicații.

În lipsa ajutorului de stat, compania nu ar avea bani să se conformeze normelor europene și să cumpere certificatele de dioxid de carbon până la finalul lunii aprilie. Cu toate acestea, unii sindicaliști sunt optimiști. Sunt convinși că vor veni banii de la stat.

„Eu sunt sigur că banii vor fi acordați, dar trebuie aprobat și planul de restructurare să nu avem niciun fel de problemă. Sigur vom primi acei bani până la 30 aprilie. Trebuie să avem și o dezvoltare a companiei pe celelalte componente. Și aici e vorba și de energia fotovoltaică, acele parcuri de 750 de MWh și de construcția celor două grupuri pe gaz, de aproximatvi 1.200 de MW. Și de 800 dacă ar fi și tot va fi o realizare. Planul trebuie să meargă. E vorba de susținere din partea statului român, o finanțare europeană plus contribuția companiei, care este una destul de însemnată. Fără sprijinul Guvernului și Comisiei Europene, nu vom avea nicio șansă”, a spus Gabriel Căldărușe, liderul SMEO, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: