Căldură pentru bolnavii Spitalului Judeţean

Temperaturile scăzute înregistrate în ultimele zile au făcut ca saloanele din spitale să fie din ce în ce mai reci. Din acest motiv, conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu a decis ieri ca în toate secţiile să se dea drumul la căldură. Astfel, începând de aseară, au fost puse în funcţiune toate cazanele noii centrale termice a Spitalului 700.

Căldura s-a făcut simţită în saloanele Spitalului Judeţean începând de aseară. Încă de săptămâna trecută şefii de secţii au semnalat faptul că se impune acordarea agentului termic pentru ca bolnavii să nu sufere de frig. Decizia de a se da drumul la căldură a fost amânată pentru prima zi a săptămânii în curs întrucât în week-end foarte puţini bolnavi au rămas internaţi în spital. La Spitalul 700, în urmă cu câteva zile, a fost pusă în funcţiune o nouă centrală termică, iar până aseară aceasta asigura doar furnizarea apei calde, pentru bucătărie, şi a aburilor, pentru sterilizare. Centrala are patru cazane, iar două dintre acestea vor asigura căldura în saloane pe întreg sezonul rece. “De curând am achiziţionat o nouă centrală termică la Spitalul 700, iar săptămâna trecută s-a făcut recepţia. Tot atunci s-au efectuat şi probele. Până în prezent, centrala a funcţionat întrucât s-au asigurat apa caldă pentru bucătărie şi aburii pentru sterilizare. Astfel, două dintre cazane funcţionează de câteva zile atât pe timpul zilei cât şi pe timpul nopţii. Din cauza temperaturilor scăzute s-a luat decizia de a se pune în funcţiune şi cazanele care asigură furnizarea agentului termic”, a declarat Ionuţ Aninoiu, şeful Serviciului Tehnic din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

GARANŢII

Şeful Serviciului Tehnic a mai precizat că indiferent cât de scăzute vor fi temperaturile înregistrate în sezonul rece, noua centrală a Spitalului 700 va face faţă. “Necazuri nu vor exista nici în ceea ce priveşte locaţia de pe Tudor Vladimirescu, întrucât aici a fost achiziţionată, în primăvară, o centrală termică”, a declarat Ionuţ Aninoiu.

PROGRAM

Conducerea unităţii spitaliceşti spune că încă nu s-a stabilit un program pentru furnizarea agentului termic. “Nu se ştie încă dacă saloanele vor fi încălzite doar pe timpul nopţii sau chiar şi ziua. Acest lucru se va decide în funcţie de evoluţia vremii”, a declarat Cristina Căliman, directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu. Agentul termic va fi furnizat, în prima fază, pe timpul nopţii în toate secţiile spitalului.   

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: