Calea ferată industrială de la Prigoria şi Albeni, desfiinţată

Societatea de Administrare a Activelor Feroviare a început demersurile pentru desfiinţarea liniei ferate industriale Albeni-Câlnic-Seciuri. Linia ferată este în prezent amplasată pe raza a două comune, Albeni şi Prigoria. Desfiinţarea acestei linii ferate este în discuţie de ani buni, însă nu a existat o înţelegere clară la nivelul tuturor factorilor de decizie. Primarii celor două localităţi spun că linia de cale ferată ocupă practic degeaba terenurile oamenilor, aceasta devenind inutilă după dispariţia carierei Seciuri.

Linia de cale ferată industrială are o lungime de 11 kilometri şi se întinde pe raza a două comune, Prigoria şi Albeni. Societatea de Active Feroviare, în administraţia căreia se află calea ferată industrială, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj solicitarea pentru obţinerea acordului de mediu în vederea demarării procedurilor de desfiinţare.

Primarul din Prigoria, Emil Răgman, a declarat ieri că Societatea de Active Feroviare i-a chemat recent la o întâlnire unde s-au discutat termenii de desfiinţare. „Din câte ştiu eu trebuie să vină să o desfiinţeze, ne-a chemat Societatea de Active Feroviare la o întrunire unde am discutat condiţii tehnice de desfiinţare şi a rămas să vină să o ia. Pe raza comunei Albeni se întinde pe patru kilometri, de la hotarul cu Albeni până la gara Corbu. Este închisă de când s-a închis şi cariera Seciuri, de atunci nu s-a mai circulat pe ea”, a declarat primarul Emil Răgman.

Vicele din Albeni: Trebuie să refacă terenul

Cât priveşte comuna Albeni, linia de cale ferată industrială traversează toate terenurile oamenilor din localitate şi se întinde pe şapte kilometri. Viceprimarul Emil Corici a precizat că a existat o întâlnire cu factorii de decizie şi în cele din urmă s-a ajuns la un acord privind desfiinţarea. „De trei ani nu se mai circulă pe ea, e închisă. Au fost mai multe întâlniri însă nu se ajungea la niciun acord privind desfiinţarea. Noi am avut o singură cerinţă, să refacă terenul cum a fost înainte de înfiinţare pentru că linia traversează toate terenurile care au fost retrocedate cetăţenilor. Linia a fost construită pe terenurile CAP-ului dar apoi aceste terenuri au fost retrocedate, mai puţin terenul de sub calea ferată”, a declarat Emil Corici, viceprimarul din Albeni.

Vizualizări: 435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: