Primarul care ţine audienţe pe Facebook

Dumitru Gâlceavă, primarul oraşului Turceni, face un inedit exerciţiu de transparenţă în administraţie, mutându-şi audienţele pe Facebook. Edilul şi-a propus să răspundă tuturor întrebărilor cetăţenilor şi on-line, după ce a remarcat că este abordat de cetăţeni pe contul său de pe site-ul de socializare. Gâlceavă şi-a propus ca în fiecare weekend să clarifice din faţa calculatorului problemele sesizate de cetăţenii oraşului.

Tehnologia a avansat, iar primarii încearcă să se conformeze cu noutăţile. Şeful oraşului Turceni, Dumitru Gâlceavă, este primul edil din Gorj care a luat decizia de a ţine audienţe şi pe site-urile de socializare, după ce a primit o astfel de propunere din partea unui cetăţean. De altfel, primarul Gâlceavă este destul de activ pe Facebook, fiecare eveniment la nivelul localităţii îl anunţă pe site. Chiar şi fotografiile pe care le face cu tinerii căsătoriţi sunt postate pe contul său personal, fără excepţie. Weekend-ul trecut primarul a ţinut primele audienţe on-line, asta după ce le-a propus internauţilor să le răspundă doleanţelor în acest fel. Pentru că a primit multe “Like” edilul a înţeles că oamenii îşi doresc să ia parte la astfel de audienţe. “Încerc această variantă de comunicare. Voi organiza astfel de audienţe în fiecare sâmbătă seara, între 19 şi 20, dacă se prelungeşte nu-i nicio problemă. Va fi puţin mai greu. Neavând aparatul de specialitate poate nu pot să dau răspunsul cel mai bun, dar o să dau printr-un mesaj acolo unde mă depăşeşte din punctul de vedere al corectitudinii răspunsului. Cred că oamenii sunt interesaţi. Vreau să văd cu ce probleme se confruntă, deşi în mare parte le cunosc, în acelaşi timp să le spun şi situaţia reală cu privire la anumite lucruri care sunt în întârziere sau care aşteaptă să fie făcute. Mi-am anunţat şi familia ca să ştie că sâmbătă seara sunt ocupat cu audienţele pe Facebook”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul oraşului Turceni.

Edilul a mai spus că ia în calcul să facă şi video-audienţe, pe Skype, astfel încât să poată şi vedea în timp real persoana cu care discută.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: