Expoziţie inedită de păsări exotice la Târgu Jiu

Expoziţie în premieră la Târgu Jiu! Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă din Gorj şi Mehedinţi organizează Expo Fauna Gorjeană, eveniment aflat la prima ediţie, în cadrul căruia sute de exponate cuprinzând rase şi varietăţi de păsări de curte, păuni, porumbei, păsări de ornament şi iepuri vor fi etalate la în perioada 5-7 decembrie la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”.

Câteva zeci de crescători de păsări şi animale mici din Gorj, Mehedinţi şi Dolj vor fi prezenţi la sala de sport a Colegiului „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu la finalul acestei săptămâni. Nu vor veni cu mâna goală, ci cu circa 250 de exponate de păsări de curte, exotice şi iepuri. Printre cei care îşi vor prezenta exponatele se numără şi Gheorghe Spineanu din Băleşti, deja cunoscut pentru pasiunea sa pentru păsările exotice. Spineanu are aproximativ 130 de papagali, peste 40 de păuni, zeci de fazani, găini din rasele Brahma şi Orpington. Acestora li se adaugă un struţ, o pereche de potârnichi de stâncă, prepeliţe californiene şi raţe exotice, mandarine. Pensionarul spune că ia în calcul să aducă la Expo Fauna Gorjeană chiar şi struţul pe care îl creşte în gospodăria sa.  „Ne-am gândit să organizăm o expoziţie de acest gen şi la Gorj. Voi fi prezent cu diverse păsări exotice, găini de diferite rase, papagali, precum Marele Alexander, nimfe, cântători, peruşi. Cu păunii este o problemă pentru că nu le-a crescut coada. În mod normal coada are un metru şi jumătate şi abia în februarie ajunge la maturitate. Sunt şi iepuri din rasele mari, uriaşul belgian, şi de ornament şi păsări exotice multe varietăţi, turturele diamant, păsări mai deosebite. Vor fi în jur de 25-30 de crescători de păsări şi animale mici”, a declarat Spineanu.

Organizatorii evenimentului spun că intenţionează ca în fiecare an să organizeze o astfel de expoziţie la Târgu Jiu. 

BILETE

Organizarea acestei expoziţii a implicat şi anumite cheltuieli pentru Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă din Gorj şi Mehedinţi. Asta pentru că trebuie realizate afişe şi pliante astfel încât gorjenii să poată afla despre acest eveniment. Astfel, va fi percepută o taxă de 3 lei la intrarea în expoziţie pentru persoanele adulte. Pentru copii intrarea este liberă.

Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: