Hanu: Padocul va fi funcţional până la mijlocul lunii decembrie

Primarul din Motru, Dorin Hanu, anunţă că padocul construit anul acesta în municipiu va fi pus în funcţiune până la mijlocul lunii decembrie. Edilul spune că autorizarea adăpostului de câini a depins de dotarea cabinetului cu aparatura necesară. Echipamentele au fost comandate, o parte au fost montate, iar altele trebuie să ajungă.

Adăpostul pentru câini de la Motru a fost finalizat în vara aceasta însă nu a fost pus în funcţiune pentru că procedura de autorizare a prevăzut achiziţia de aparatură de specialitate. Autorităţile spun că problema maidanezilor va fi rezolvată începând de luna aceasta. “Nu l-am pus în funcţiune fiindcă, pentru a-l putea autoriza, era nevoie de o minimă dotare. Este foarte frumos, dar sunt nişte lucruri pe care le solicită cei de la DSV pentru autorizare. Aici mă refer la camera frigorifică, care trebuie făcută în condiţiile prevăzute de lege. Este vorba de un echipament strict pentru medicul veterinar care lucrează acolo, tot felul de mobilier care era necesar. Noi am reuşit să-l achiziţionăm. O parte dintre el a venit, o parte urmează să vină. Sunt convins că cel târziu la jumătatea lunii, la 15 decembrie, va fi funcţional”, a declarat primarul din Motru, Dorin Hanu.

Personalul Direcţiei Publice din cadrul primăriei este pregătit astfel încât să-şi înceapă activitatea la noul padoc. “Direcţia Publică l-a luat în primire printr-o hotărâre de Consiliu Local. Deja a făcut demersurile pentru autorizare. S-a discutat tot ce trebuie acolo, s-au făcut echipele pentru că era nevoie şi de personal, am schimbat organigrama aşa încât să aibă personalul pentru acest adăpost de câini”, a precizat primarul Hanu.

Pentru realizarea adăpostului de câini primăria a alocat suma de 500.000 lei, iar pentru dotări alţi 50.000 lei. Circa 80 de câini vor fi adăpostiţi aici, în primă fază vor fi ridicaţi de pe străzi maidanezii bolnavi, dar şi căţelele gestante.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: