Calificare istorică de pe locul I pentru CSM Târgu Jiu

Aflată la prima participare din istoria clubului la Cupa României 3x3, echipa CSM Târgu Jiu a obţinut o performanţă istorică. CSM Târg Jiu a caştigat două din cele patru turnee de calificare şi a fost finalistă în celelalte două, calificându-se de pe locul I  la faza finală a Cupei României.

Echipa de 3x3 de la CSM Târgu Jiu, club care nu are nici un  an de la înfiinţare, a fost singura formaţie, din cele 20 înscrise la startul competiţiei, care a jucat toate cele patru finale.

Sâmbătă, la  Turneul 3, echipa formată din Alexandru Berca, Adrian Roșu, Andrei Gheorghe și Remus Răceanu a fost depășită doar de Athletic Neptun Constanța, în finală, scor 21-12.  A doua  zi  însă formaţia gorjeană și-a luat revanșa și a câștigat Turneul 4,  scor  21-20. Astfel,  echipa de 3x3 a CSM Târgu Jiu este singura echipă dintre cele 20 înscrise la startul turneului care a jucat toate cele patru finale, reușind să câștige două dintre acestea.

CSM Târgu Jiu a încheiat seria celor patru turnee de calificare pe primul loc cu 360 de puncte, fiind urmată de Athletic Neptun Constanţa, 320 de puncte şi BCM Argeş Piteşti, cu 254 de puncte. Turneul final va avea loc în luna martie iar primele 12 clasate după cele patru turnee de calificare vor juca la turneul final.

Federaţia a anunţat că echipele pot solicita organizarea turneului final până la data de 5 martie, locul de desfășurare al turneului final urmând să fie anunțat pe data de 6 martie.

Vizualizări: 511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: