Călinoiu a constituit comisii de verificare a spitalelor

Consiliul Judeţean Gorj a început deja formalităţile de preluare a celor patru spitale de pe raza judeţului Gorj. În acest moment sunt constituite comisii care sunt deja în teren pentru a verifica documentele în vederea întocmirii protocolului de predare-primire. Termenul limită până la încheierea protocolului este de 10 iulie.

Cele trei spitale din Târgu Jiu şi Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, din comuna Runcu, sunt în prezent în febra pregătirilor pentru a putea trece în administrarea Consilului Judeţean Gorj. Toate documentele sunt luate la verificări de către cele patru comisii constituite de Consiliul Judeţean în comun cu Direcţia de Sănătate Publică Gorj. „Pentru preluarea acestor spitale, preşedintele Consiliului Judeţean a emis patru dispoziţii pentru constituirea comisiilor de evaluare a ofertelor depuse pentru preluarea managementului, asistenţei medicale din cadrul celor patru spitale”, a declarat Despina Grofu, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Gorj.

Termenul limită este 5 iulie

Comisiile constituite sunt formate în principiu din specialişti din domeniul tehnic, juridic şi economic. Rolul acestora este de a urmări întocmirea unor situaţii şi de a prezenta un raport complet pe baza căruia să se facă protocolul propriu-zis. „Situaţiile sunt în special situaţii ale unor bunuri, situaţia privind veniturile realizate de personalul angajat al unităţii salariale din sumele decontate în baza contractelor de servicii încheiate cu CJAS Gorj, situaţii privind cheltuielile de personal pentru personalul angajat al unităţii care se suportă din bugetul Ministerului Sănătăţii, din fonduri de la bugetul de stat şi fonduri proprii, situaţia contului de execuţii la data preluării prezentată pe titluri de cheltuieli, situaţia veniturilor încasate defalcată pe categorii defalcate, situaţia drepturilor şi a obligaţiilor unităţilor sanitare”, a declarat Despina Grofu.

Actele întocmite de cele patru comisii vor constitui documente ale protocolului de predare-preluare de către Direcţia de Sănătate Publică Gorj şi Consiliul Judeţean Gorj. Comisiile constituite atât la nivelul ConsiliuluI Judeţean Gorj cât şi la nivelul DSP Gorj vor avea termen până pe data de 5 iulie să întocmeacă aceste acte după care se va aproba prin hotărâre de Consiliu Judeţean preluarea managementului celor patru spitale. „Pentru fiecare spital va fi întocmit un protocol de predare şi primire. Termenul limită pentru finalizarea procedurii de preluare este aşa cum prevede hotărârea guvernului 10 iulie”, a adăugat Despina Grofu.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: