Călinoiu a pierdut (și) procesul cu Prefectura Gorj!

Decizie a judecătorilor gorjeni în dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean, Ion Călinoiu, a contestat hotărârea Prefecturii Gorj prin care era suspendat în primăvară din funcția de conducere pe care o ocupa la acel moment.

Prefectura a luat atunci decizia în contextul în care fostul președinte fusese declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate, ulterior Călinoiu pierzând și la Alba Iulia procesul prin care contestat raportul ANI. Acum magistrații gorjeni i-au respins și ei contestația, semn că Prefectura a acționat legal, decizia nefiind una finală. „Respinge acţiunea. Admite cererile de intervenţie accesorie, formulate în interesul pârâtei, formulate de Asociaţia ,,Grupul de Acţiune în Interes Public” şi Partidul Naţional Liberal, Filiala Gorj. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare ce se va depune la sediul Tribunalului Gorj”, a stabilit instanța.
În prezent, ca urmare a incompatibilității în care s-a aflat în timpul ultimului său mandat de președinte, Ion Călinoiu mai are pe rolul instanțelor de judecată și un dosar penal, în care e acuzat de fals în declarații, după ce procurorii au constatat că nu și-a completat corect declarațiile de avere din perioada în care s-a aflat în incompatibilitate. „Declararea necorespunzătoare a adevărului într-un mod ritmic, repetat, în anii 2013-2014, conturează intenţia directă cu care a acţionat inculpatul Călinoiu Ion, calificată prin scopul urmărit, acela de a ascunde starea de incompatibilitate în care s-a aflat în perioada 2012-2013“, menționează procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu în rechizitoriul trimis instanței pentru a fi pronunțat un verdict și în acest caz.

Vizualizări: 1,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: