Călinoiu aduce Forumul Economic al Olteniei la Târgu Jiu

O iniţiativă lansată la Craiova se mută anul viitor în „judeţul premierului”, asta după ce preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a participat la ediţia din acest an şi şi-a manifestat interesul ca şi Gorjul să organizeze o astfel de ediţie. Cum propunerile de acest gen nu prea pot fi ignorate în actualul context politic, în care deputatul de Târgu Jiu Victor Ponta este şi prim-ministru, Călinoiu a obţinut repede acceptul celorlalţi participanţi ca ediţia din 2014 a Forumului Economic al Regiunii Oltenia să se desfăşoare în capitala Gorjului.

Până atunci vom avea, teoretic, şi regionalizarea realizată de actuala putere, aşa că mutarea forumului respectiv mai în amonte pe Jiu nu ar trebui să surprindă pe multă lume. „Întâlnirea de la Craiova a fost una extrem de reuşită şi cred că şi noi putem demonstra că avem resurse să organizam o astfel de manifestare la Târgu Jiu. În primul rând participă oameni de afaceri din toată regiunea, sunt prezenţi şefii administraţiilor locale şi chiar şi şefi ai unor misiuni diplomatice la Bucureşti. Nu e uşor să aduci la tine acasă mai mulţi ambasadori ai unor ţări cu un mare potenţial economic, iar pentru noi o astfel de manifestare e o oportunitate de a ne face cunoscuţi printre investitori, din dorinţa de-ai atrage pe aceştia în Gorj şi a dezvolta afaceri aici”, declară Călinoiu.

Până când va organiza Forumul respectiv la Târgu Jiu, adică peste un an, şeful Consiliului Judeţean va trebui să se preocupe şi de starea drumului de la Rovinari la Târgu Jiu, dacă nu până la Bumbeşti Jiu şi mai departe, pentru că dacă nici vara aceasta nu se va lucra la şoseaua respectivă, potenţialii investitori îşi vor strica limuzinele în gropile care s-au format de ani de zile în carosabil, promisiuni pentru reabilitarea rutei respective fiind la fel de multe ca şi cele privitoare la atragerea unor investiţii în Gorj, investiţii care însă, până acum, chiar nu se văd la orizont…

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: