Călinoiu, ameninţat cu executarea silită

Consiliul Judeţean Gorj riscă să fie executat silit. Cel puţin asta afirmă liderii de sindicat ai celor peste o mie de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Aceştia acuză Consiliul Judeţean Gorj că nu a dat sporurile angajaţilor după ce şi-au recâştigat aceste drepturi în instanţă. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj,  afirmă că va acorda aceste drepturi până la sfârşitul anului. Sindicaliştii nu cred acelaşi lucru şi-i dau lui Călinoiu un ultimatum.

În luna iulie a acestui an angajaţii DGASPC Gorj şi-au redobândit sporurile de 75%, acordate pentru condiţiile dificile în care lucrează, după ce Tribunalul Gorj le-a dat câştig de cauză printr-o hotărâre definitivă şi executorie. Consiliul Judeţean avea obligaţia să le restituie aceşti bani pentru toată perioada în care acestea au fost retrase, însă nu le-a redat sporurile decât începând cu luna iulie, deşi le-au fost luate la începutul anului. Sătuli să mai aştepte o rezolvare a situaţiei, sindicatul Ambulanţa care reprezintă circa 200 de angajaţi ai Direcţiei lansează un ultimatul Consiliului Judeţean. Reprezentanţii sindicatului susţin că sunt dispuşi să execute silit Consiliul Judeţean Gorj, care are calitatea de ordonator de credite, dacă săptămâna viitoare nu va rezolva această problemă. „Eu consider că s-a făcut o ilegalitate în cadrul acestei Direcţii, prin tăierea sporurilor. Cred că şi la Craiova se va da aceeaşi hotărâre. O să mai avem o discuţie săptămâna viitoare cu domnul Călinoiu, iar dacă nu se pune în executare hotărârea de la Tribunalul Gorj, o să le executăm silit conturile”, a spus Cristi Aldescu, preşedintele Sindicatului Ambulanţa. Potrivit deciziei Tribunalului Gorj, Consiliul Judeţean trebuie să suporte şi cheltuielile pe care angajaţii le-au avut pentru plata avocaţilor, respectiv un milion de lei vechi pe persoană la care se mai adaugă şi TVA.

DGASPC Gorj, condusă de Constantin Preoteasa şi Consiliul Judeţean Gorj au făcut recurs la Curtea de Apel Craiova atacând hotărârea luată de către Tribunalul Gorj.

„Din ianuarie până în iulie nu s-au primit sporurile deoarece hotărârea judecătorească a apărut în luna iulie. Deci sporurile s-au dat cu iulie încoace, iar diferenţa se va da dacă vor câştiga la Curtea de Apel Craiova”

Constantin Preoteasa, directorul DGASPC Gorj.

 „Drepturile câştigate trebuiesc luate de către angajaţi. Până la sfârşitul anului sau începutul trimestrului prim 2011 vor primi aceste drepturi”

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: