PNL Gorj şi comisia de salvare a CEO: Nu avem soluţii, ci idei!

Liberalii şi-au prins urechile băgându-se într-un subiect prea sensibil pentru judeţul Gorj, pe care nu ştiu să-l gestioneze. Anunţată cu mare tam-tam, comisia energetică de salvare a CE Oltenia s-a dovedit o declaraţie politică. După două săptămâni comisia nu există, la strategie s-a renunţat, soluţii nu sunt, Barbu anunţând că liberalii vor avea... idei. Copreşedintele PNL Gorj, Tudor Barbu, a declarat la TV Sud că această comisie nu va avea soluţii, ci idei pentru gestionarea crizei la nivel local.

Reporter: Aţi anunţat că PNL va crea o comisie de specialişti care în termen de o lună urma să propună soluţii pentru CEO. Până în momentul de faţă nu ştim să se fi creat această comisie.

Tudor Barbu: Nu ştiţi, pentru că nu s-a creat. În momentul în care am avut această idee nu am ştiut, ideea mi-a aparţinut şi-mi asum vina, nu am ştiut că PNL are în Gorj atât de mulţi specialişti în minerit şi termo, încât comisia ar ajunge la 30-40 de membri. Vrem ca în această comisie să fie maxim 12 oameni de mare calibru, cu experienţă. Ea nu are ca scop crearea unei strategii care să ajungă la Bucureşti. Nu. Este o comisie a PNL şi o văd ca sprijin pentru noi să înţelegem ce se întâmplă la CEO, care sunt propunerile pe care le putem face dacă partidul vine la guvernarea în privinţa CEO, nu a sistemului energetic naţional.

Rep.: Nu văd cei 30-40 de specialişti pe care i-ar avea partidul. Dar la ce vă referiţi când spuneţi specialişti?

T.B.: Sunt oameni care nici măcar şefi de exploatare minieră nu au fost în viaţa lor. Nu, această comisie trebuie să aibă în componenţă oameni nepenali, neimplicaţi în afaceri în minerit sau termo, curaţi, acceptaţi de presă şi opinia publică de a fi cunoscători de-adevăratelea. Căutăm 10-12 oameni foarte curaţi şi respectaţi. Am deschis o cutie a Pandorei, îşi doresc mulţi, dar unii nu au calibru. (...) Prin ideea de a face comisie la Gorj vrem să ajutăm colegii să înţeleagă situaţia. Dacă vom găsi soluţii foarte bune le voi trimite secretariatului general al Guvernului.

Rep.: Mă uit spre dvs. şi spre PSD şi văd că la teorie stă bine toată lumea.

T.B.: Diferenţa dintre teorie şi practică este diferenţa dintre opoziţie şi putere. Noi nu putem face nimic practic.

Rep.: Puteaţi să fi făcut comisia, să fi dat un semnal că PSD este neserios.

T.B.: Facem un exerciţiu. Comisia există, să zicem, şi are şi opt soluţii foarte bune. Ce facem cu ele? I le duc lui Victor Ponta. Le rupe şi le aruncă pentru că nu e în strategia lor. Comisia asta pregăteşte o guvernare atât în Gorj, cât şi în planul naţional a liberalilor.

Rep.: Eu mă pregătesc să votez şi aş vrea să ştiu cine merită votul meu, PNL sau PSD.

T.B.: Nu în campanie, ci cu mult timp înainte de campania pentru alegerile locale, strategia pe care această comisie o va face va fi publică. Nu strategia, am spus o greşeală, ideile pe care le vor avea colegii noştri.

Rep.: Să le spunem soluţii.

T.B.: Poate prea pretenţios, cine suntem noi să dăm soluţii.

Rep.: Specialişti?

T.B.: Specialiştii noştri vor da nişte idei. Soluţiile le vor adopta guvernanţii.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: