Rudi Bugă: Călinoiu va depinde de consilierii PRU

Rudi Bugă, preşedintele numit al Partidului România Unită Gorj, se pregăteşte să devină lider ales, la conferinţa ce va avea loc în data de 31 octombrie. Bugă a vorbit şi despre candidaţii la primărie, despre problemele de la CE Oltenia, dar şi despre adversarii politici. Rudi Bugă a declarat la TV Sud că va fi candidat al partidului la Consiliul Judeţean Gorj, iar Ion Călinoiu va depinde de consilierii săi.

Reporter: Cum a fost trecerea de la afaceri la politică?

Rudi Bugă: A fost destul de uşoară datorită faptului că prim-vicepreşedintele partidului e Augustin Hagiu, care este vicepreşedinte al transportatorilor la nivel mondial şi m-a convins foarte uşor. Ca şi mine, nici el nu a făcut politică. Când ne-am întâlnit ne-au trebuit două ore ca să-mi expună ce vrea să facă şi bineînţeles domnul Bogdan Diaconu.

Rep.: Aveţi un proiect politic pentru Gorj?

R.B.: PRU nu e un partid de atotcunoscători şi nici nu o să încerce să-şi impună oameni care nu au nimic cu mediul energetic, al cărbunelui. Dar dacă vorbim de CEO, pentru că tot judeţul se învârte în jurul CEO, părerea mea şi a colegilor mei este că la CEO trebuie reduse cheltuielile inutile.

Rep.: S-au tot redus în ultimii ani.

R.B.: Vorbeam de cheltuieli inutile. Dacă tai de la echipamente sau reparaţiile utilajelor nu de reduci cheltuielile inutile.

Rep.: Dvs. aţi lucrat în minerit, au venit oameni alături de dvs. din acest sector?

R.B.: Vreau să vă spun că am şi candidaţi la funcţiile de primar pe care o să-i cunoşteaţi la conferinţa judeţeană pe 31 octombrie, care activează şi acum în minerit. Foşti colegi de ai mei, oameni simpli, din zona Rovinari, Peşteana. La Aninoasa de exemplu va fi candidat Dumitru Jugravu, inginer la Peşteana.

Rep.: Ce funcţie vizaţi la alegerile locale?

R.B.: Nu m-am gândit la o funcţie anume. Eu îmi doresc să strâng 10-15 mii de oameni în jurul acestui partid. Am fost propus de preşedintele partidului ca şi candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Ştiu ce lupte se vor da în 2016 şi nu ştiu cât de mari şanse am să ajung acolo. Dar ce vă spun sigur este că vom avea un cuvânt de spus la nivelul judeţului.

Rep.: La Consiliu va candida Ion Călinoiu. Preşedintele Consiliului se alege de consilieri. Câţi consilieri speraţi că obţineţi?

R.B.: Atât cât să depindă domnul Călinoiu de consilierii mei. Nu mi-e frică de domnul Călinoiu. Ar trebui să-i fie frică dumnealui de ce o să aduc eu la Consiliul Judeţean.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: