Bălu: Vîlceanu să-şi dea demisia dacă pierde Primăria Fărcăşeşti

Marius Bălu, fostul preşedinte al PNL Fărcăşeşti, spune că liberalii nu au nici o şansă de a câştiga primăria, după jocurile murdare făcute de Dan Vâlceanu. Ba mai mult, ameninţă că îi va cere demisia lui Vâlceanu din toate funcţiile politice, în condiţiile unui eşec la alegerile viitoare. Bălu este convins că liberalii nu vor face nici un fel de sondaj pentru desemnarea candidaţilor. Acesta spune că, la mai multe primării din Gorj, liderii PNL vor veni cu „candidaţi-surpriză”, din afara partidului.

Rep.: În contextul în care organizaţia PNL Fărcăşeşti a fost dizolvată, aţi anunţat proteste pentru data de 29 octombrie, când vor veni la Târgu Jiu Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Veţi organiza mitinguri?

Marius Bălu: Nu mai facem nimic, pentru că nu mai are nici un rost. Domnul Vâlceanu nu mai vrea să se întâlnească nici cu sindicatele, i-a făcut pe oameni să-şi ia liber de la serviciu pentru joi, în condiţiile în care apoi a anulat acea întâlnire. Eu i-am trimis un memoriu domnului Blaga, iar acum aştept un răspuns de la dumnealor. Nu vom merge la întâlnirea cu liderii de la centru pentru că noi deja purtăm negocieri să trecem la PSD. Eu împreună cu echipa mea ne-am întâlnit cu cei de la PSD, iar până la sfârşitul acestei săptămâni trebuie să le dăm un răspuns.

Cei de la PNL îşi bat joc de membrii de partid, îşi bat joc de sindicate, îşi bat joc de FNME, îşi bat joc de toată lumea. Oricum, domnul Vâlceanu face jocurile celor de la SMEO, s-au întâlnit inclusiv duminică, la domnul Blându, liderul SMEO de la Tismana, cu domnul Priporeanu, s-au întâlnit acolo la Fărcăşeşti. În plus, finul domnului Vâlceanu e vicelider SMEO, la Roşia. Am înţeles că cei de la SMEO nu au vrut să participe la această întâlnire şi de aceea s-a anulat tot.

Rep.: Vorbiţi de jocurile murdare ale liderilor PNL Gorj. De când credeţi că au început ele?

M.B.: Jocurile au început dinainte de a fi dizolvată organizaţia de la Fărcăşeşti. Când eram eu preşedinte, domnul Vâlceanu s-a întâlnit pe ascuns cu Drăgoescu, acasă la finul lui. Când am aflat, l-am sunat pe domnul Vâlceanu şi l-am întrebat cum s-ar simţi dacă ar afla că Blaga a venit la Târgu Jiu şi s-a întâlnit cu Călinoiu, acelaşi lucru s-a întâmplat la mine. Tu te întâlneşti cu Drăgoescu de la PSD fără ca eu, preşedintele tău de la organizaţia locală, să ştiu. S-au făcut nişte jocuri pe ascuns, iar rezultatele se vor vedea în 2016. Vâlceanu a spus că îşi asumă câştigarea Primăriei Fărcăşeşti, lucrul ăsta nu se va întâmpla, iar atunci o să ies public şi o să-i cer să-şi dea demisia din toate funcţiile pe care le ocupă,  de la partid, din funcţia de consilier judeţean. Vreau să-şi asume pierderea Primăriei Fărcăşeşti prin fapte, nu prin vorbe, pentru că aşa a declarat în şedinţa în care l-a pus pe Drăgoescu acolo.

Rep.: Veţi trece la PSD împreună cu aproximativ 80 de foşti liberali. Credeţi că vă veţi regăsi pe listele social-democraţilor la alegerile de anul viitor? 

M.B.: Echipa mea o să se regăsească pe listele PSD la alegerile din anul 2016. Aşa am discutat şi am încredere că cei de la PSD se vor ţine de cuvânt. Am avut oferte de la aproape toate formaţiunile politice. Am ales PSD pentru că este singurul cu care ne putem alia împotriva PNL, vrem ca PNL să ia sub 15% pe plan local la Fărcăşeşti şi ne aliem cu primarul PSD. Dacă mergeam la PMP sau la un alt partid împărţeam voturile, luau şi cei de la PNL, iar atunci aveau de câştigat. Aşa noi mergem toţi, ne aliem împotriva lor ca să vadă şi Vâlceanu ce a făcut. Drăgoescu tot pierde alegeri din 2000, a luat ce a mai luat în 2012 când a fost USL. În 2016, Drăgoescu va fi sub 15%  şi mai mult de doi consilieri nu are cum să scoată. La finalul anului 2013, Drăgoescu şi-a dat demisia din Consiliul Local, a spus că nu-l mai interesează de cetăţeni, lumea nu uită lucrul ăsta. El cu toată echipa lui au blocat Consiliul Local, copiii mergeau 10 kilometri pe jos, la şcoală, pentru că au blocat Consiliul Local. Eu mi-am propus să aducem aminte tuturor cine este acest Drăgoescu.

Rep.: PNL a anunţat sondaje de opinie. Poate domnul Drăgoescu va sta bine în aceste sondaje?

M.B.: Nu se va face nici un sondaj de opinie la Fărcăşeşti. Nu bagă nimeni bani într-un sondaj, acela costă cam vreo 2000 de lei. Niciodată nu va băga PNL câte 2000 de lei în fiecare localitate pentru sondaj, ca apoi să vină cu candidaţi surpriză. Poate vor face sondaj la municipiu, dar şi acolo vor fi mari surprize. Niciunul dintre cei care şi-au depus cereri nu va fi candidatul. Ei au un candidat surpriză pentru Primăria Târgu Jiu. Îmi pare rău de toţi cei cinci liberali care şi-au manifestat intenţia de a candida la Târgu Jiu, sunt oameni care au muncit pentru acest partid la prezidenţiale, dar ei vor fi puşi în situaţia în care am fost pus şi eu la Fărcăşeşti. După ce domnul Cârciumaru şi-a anunţat candidatura, îşi va anunţa şi PNL candidatul, dar nu va fi nici domnul Romanescu, nici doamna Niculina Mocioi, nici domnul Banţa, nu va fi nici unul dintre cei cinci.

Vizualizări: 322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: