Călinoiu, încă un eşec în lupta cu ANI. Va face recurs!

Curtea de Apel Alba a confirmat miercuri oficial cam ceea ce orice jurist de bună credință știa de cel puțin un an, de când deja fostul președinte al Consiliului Județean Gorj încerca să conteste în instanță raportul de incompatibilitate formulat la adresa sa de inspectorii Agenției Naționale de Integritate. Fostul şef al judeţului încă mai crede în şansa lui şi anunţă că va face recurs.

Ion Călinoiu a pierdut procesul cu ANI în condițiile în care a cerut strămutarea judecății de la Craiova la Alba, fiind convins că magistrații din Ardeal îi vor face dreptate. De data aceasta dreptatea pare să fi fost alta decât cea visată de Călinoiu, decizia fiind luată în contextul în care, anul trecut, acesta nu a timbrat prima contestație pe care a depus-o la Curtea de Apel Craiova. A pierdut astfel dreptul de a contesta, dar a insistat și a mai depus totuși o contestație, cu care a ajuns la Alba, cu convingerea că va putea termina cel de-al treilea mandat de președinte al CJ Gorj cu fruntea sus.
„Admite excepţia tardivităţii formulării acţiunii invocată de către pârâtă. Respinge ca tardivă acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Călinoiu Ion în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate. Respinge în fond cererea de intervenţie accesorie în sprijinul reclamantului formulată de intervenientul Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Alba Iulia, sub sancţiunea nulităţii”, au stabilit ieri judecătorii, în ultima zi de mandat pe care Călinoiu a avut-o ca președinte al Consiliului Județean Gorj. Cu puțin noroc el se poate retrage liniștit la pensie pentru că tot au votat ieri parlamentarii pensii suplimentare pentru baronii din administrațiile locale, cei cu trei mandate având dreptul la câte 3 pensii de câte 1500 de lei, pe lângă cea care li se cuvine de drept pentru restul activității. Fostul şef al judeţului nu a comentat prea mult decizia, menţionând că aşteaptă motivarea, după care va face recurs.

Ziua şi procesul
Până să se gândească la pensie, Călinoiu trebuie să mai treacă și joi pe la instanță, dar la Târgu Jiu, unde are calitatea de inculpat într-un dosar care are legătură tot cu verificările făcute anul trecut de ANI. Inspectorii de integritate au constatat că fostul președinte a fost în 2012 și 2013 implicat în proiecte derulate de Inspectoratul Școlar, fiind remunerat, sumele încasate, de 687 și 867 de lei nefiind trecute în declarațiile de avere. Inspectorii au considerat că lipsa acestora e o dovadă clară a faptului că inculpatul nu a vrut să se afle situația de incompatibilitate în care s-ar fi aflat. Călinoiu a fost audiat deja în procesul respectiv, susținând că activitatea pe care a desfășurat-o a fost una didactică și, ca atare, permisă de legislație, lucru de care mai trebuie să îi convingă și pe judecătorii gorjeni pentru a scăpa de o eventuală condamnare, fie ea și cu suspendare.

Vizualizări: 673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: