Călinoiu, motiv de dispută în Consiliul Judeţean

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a fost inclus în componenţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, o comisie în care indemnizaţia trece de 1000 de lei pe lună. El este numit în această comisie  în calitate de reprezentant al comunităţii. Călinoiu este şi consilierul personal al noului preşedinte, Cosmin Popescu. Liberalii au contestat componenţa comisiei.

Tot în calitate de reprezentanţi ai comunităţii au mai fost numiţi şi de Lorincz Rozalia şi Nelu Pavel. Liberalii spun că vor contesta la Instituţia Prefectului legalitatea acestei hotărâri de consiliu.

Liberalii, vot împotrivă

Dan Vîlceanu, consilier PNL, spune că Ion Călinoiu are un comportament de asistat social în condiţiile în care face imposibilul pentru a intra într-o comisie din care câştigă 1100 de lei. „Din punctul meu de vedere, faptul că domnul Călinoiu vrea să fie în ATOP ne arată că dânsul are un comportament de asistat social, adică vrea să intre în ATOP să mai ia şi dânsul 1100 de lei. Probabil, i s-a micşorat salariul nemaifiind preşedinte, ci doar consilier personal al preşedintelui”, a spus Dan Vîlceanu. Liberalul consideră această atitudine ca fiind sub demnitatea unui fost preşedinte de consiliu judeţean. „I-a mai scăzut salariul cu 1000-1500 de lei şi vrea să-şi completeze veniturile dacă se poate. Mi se pare sub demnitatea unui fost preşedinte de Consiliu Judeţean să facă asemenea lucruri şi sub demnitatea unui actual preşedinte de Consiliu Judeţean să-l propună pe Ion Călinoiu în ATOP”, spune Vîlceanu. Acesta a cerut să i se explice din partea cine este Lorincz Rozalia şi ce comunitate reprezintă. Componenţa ATOP a trecut fără votul liberalilor. „Am luat act de declaraţia dumneavoastră politică şi supunem la vot proiectul de hotărâre”, a spus Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, în continuarea şedinţei. Proiectul a trecut cu 15 voturi pentru şi 12 voturi împotrivă.

CONTESTAŢIE

Liberalii spun că vor contesta legalitatea Hotărârii de Consiliu la Instituţia Prefectului, pe motivul că proiectul nu ar fi fost aprobat, dat fiind faptul că o parte dintre consilierii PSD au fost deja incluşi în ATOP în urmă cu o lună, iar acum au participat la şedinţă.

Vizualizări: 1,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: