Călinoiu nu are încredere în raportul Ministerului. Face propria anchetă

Cu raportul de control în mănă, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu întârzie să aplice sancţiunile care se impun la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu, deşi, din cauza gravelor deficienţe şi a lipsei de profesionalism, o tânără de 17 ani a murit pe patul de spital. Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că administratorul unităţii spitaliceşti, în speţă Consiliul Judeţean, trebuie să ia măsuri, dat fiind faptul că deficienţele constatate sunt extrem de grave. Mai mult, chiar dacă ministerul a trimis un raport complet, Călinoiu a format o comisie care să verifice secţia ORL.

Subsecretarul de stat Raed Arafat este de părere că toate deficienţele găsite de specialiştii din minister se datorează unei proaste organizări a spitalului şi a sugerat să fie luate măsuri. „Nu mă interesează ce cred cei de la Târgu-Jiu despre acest raport, făcut de oameni competenţi şi specialişti din Ministerul Sănătăţii. Acolo s-au găsit grave deficienţe organizatorice. Era medic anestezist, era medic ORL-ist, asistente, avea aparatură. Nu e treaba mea că nu o folosesc sau nu o au verificată. E vorba de o slabă şi foarte proastă organizare la Spitalul din Târgu-Jiu. Dacă au nemulţumiri să facă hârtie scrisă la Ministerul Sănătăţii sau să vorbească numai când sunt întrebaţi”, spune Raed Arafat.

Acesta aşteaptă ca Ion Călinoiu să aplice sancţiuni administrative. „Acolo s-au găsit nereguli grave şi de aceea am trimis Raportul de Control la Consiliul Judeţean şi la Parchet. Noi nu putem lua măsuri administrative cu vinovaţii pentru acest caz din Spitalul Judeţean şi reprezentanţii Consiliului Judeţean, pentru că ai au unitatea spitalicească în subordine”, a declarat Arafat

Călinoiu nu ştie ce măsuri să ia

Ion Călinoiu întârzie aplicarea sancţiunilor, deşi miercuri declara că aşteaptă demisii din partea celor vinovaţi. Preşedintele Consiliului Judeţean crede că Ministerul Sănătăţii ar trebui să ia aceste măsuri. „Eu nu pot să iau măsuri. Nici în raport nu îmi cer asta, decât în acel comunicat de presă. Poate cei din Minister şi-au dat seama că nu am bază legală să iau măsuri. Ministerul trebuie să ia măsuri cu medicii, nu eu. Eu o să le cer să-şi argumenteze fiecare neregulă găsită de cei din minister. O să dau raportul să-l studieze şi juriştii de la Consiliul Judeţean”. Ion Călinoiu a înfiinţat acum propria comisie de control şi i-a desemnat pe consilierul juridic superior Leontin Isuf, precum şi pe consilierii superiori Petre Raţă şi Gheorghe Cărbunescu, să analizeze la faţa locului raportul întocmit de comisia Ministerului Sănătăţii. „Va verifica modul de îndeplinire de către managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a obligațiilor stabilite prin contractul de management”, se menţionează în dispoziţia lui Călinoiu. Comisia va trebui să îi prezinte lui Călinoiu concluziile proprii pe data de 26 august. (G.C.)

Cei vinovaţi trebuie să-şi asume acest lucru şi să ia decizia cea mai bună. Eu vorbesc din punctul meu de vedere. Am obosit”.

Constantin Pălivan, director adjunct Spital Târgu Jiu

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: