Moartea Ralucăi a adus Corpul de Control al Ministerului la Târgu Jiu

Moartea fetei de 17 ani a produs un adevărat scandal la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Ancheta efectuată de Direcţia de Sănătate Publică Gorj nu i-a mulţumit pe cei de la Ministerul Sănătăţii. Secretarul de stat Raed Arafat a trimis o nouă comisie la Târgu Jiu. Se pare că au fost ridicate multe documente şi inclusiv filmări şi fotografii de la necropsia fetei.

Vineri şi sâmbătă, când Raluca Tulic era plânsă şi condusă pe ultimul drum de familie şi prieteni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu reprezentanţii corpului de control din Ministerul Sănătăţii încercau să afle cauze şi împrejurările în care a decedat tânăra de numai 17 ani din Slivileşti. „Au venit patru persoane din Ministerul Sănătăţii pentru a cerceta din punct de vedere medical decesul tinerei de 17 ani. Noi le-am trimis un raport din punct de vedere organizatoric şi administrativ. S-au cerut foarte multe documente şi fişe care au avut legătură cu bolnava, se pare că necropsia a fost filmată sau au fost făcute fotografii şi s-au cerut şi acestea. Sunt interogaţi toţi cei implicaţi în acest caz, medicul de familie, infirmiere, asistente, medici specialişti, medici legişti, şi conducerea spitalului din Târgu-Jiu. Nu cred ca vor trage concluziile imediat pentru că pleacă de aici cu rafturi de documente pa care le vor analiza la bucureşti la Minister”, spune Marius Boeriu, director DSP Gorj.

Vizaţi au fost în special medicii, dar şi asistenţii care au tratat-o pe Raluca. Au fost cerute foile de observaţii cu medicamentele, dar şi cantităţile în care au fost administrate. Mai mult decât atât, cei din Corpul de control au mers în secţia de O.R.L chiar în salonul în care a fost internată Raluca şi au încercat să afle ce s-a întâmplat în ultimele clipe de viaţa. Ultima data au vizitat Secţia de Terapie Intensivă. Medicul Carmen Braia, sub supravegherea căreia era Raluca, spune că nu se teme de acest control. ”Nu imi este frică de nimic. Am făcut consider eu tot ce trebuia şi era necesar. Eu nu am desfăşurat niciun act medical pentru că se pregătea pentru o intervenţie chirurgicală”, a spus doctorul.

ÎNDOIELI

Gheorghe Stanciu, şeful Secţiei de O.R.L dă vina pe presă pentru Controlul de la Ministerul Sănătăţii şi nu are încredere în rezultatele necropsiei. ”Controlul a venit din cauza celor apărute în presă, dar nu vizează numai acest caz şi acreditarea spitalului că au mers şi la UPU. În plus de asta eu nu cred în rezultatele necropsiei şi aştept rezultatele de la Mina Minovici pentru a vedea de ce tânăra a făcut infarct”.

BOALĂ

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au stat de vorbă şi cu medicul de familie al Ralucăi de la Slivileşti. ”Raluca era sănătoasă. A luat tratament numai pentru amigdale”. Nici medicul anestezist Rodica Dârnu, care a dat explicaţii celor de la Minister pentru acest caz, nu are nicio teamă. ”Nu am greşit nimic. Am făcut tot ce am putut”.

PREMIERĂ

Este prima dată când cineva din Ministerul Sănătăţii vine în Gorj să cerceteze cum a survenit „un deces subit” aşa cum spun medicii gorjeni.

Vizualizări: 459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: